Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"

Polévky Doba přípravy: 45 minut 28 názorů

Polévky Doba přípravy: 45 minut 28 názorů

Suroviny 2.50 litru

1 velká brambora
5 žampionů
1 cibule
1 větší mrkev
3 růžičky květáku
50 g nivy
50 g eidamu
jarní cibulka
zeleninový bujón
1 menší lžíce vegety
2 lžíce hladké mouky na jíšku
kousek másla (na jíšku)
pažitka
kdo víc solí, přidá sůl
čerstvé oregáno
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru, květák a žampiony nakrájíme na menší kousky, mrkev a sýry nastrouháme a necháme na později.

  2. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlejší jíšku, zalijeme zeleninovým bujónem s vodou, poté přidáme nakrájenou zeleninu, žampiony, oregáno a necháme vařit, než zelenina změkne.

  3. Nakonec přisypeme strouhanou mrkev se sýry a necháme vařit, než se sýry roztaví. Kdo chce dosolí, ale pozor, bujón, vegeta a sýry jsou slané.

  4. Do polévky přihodíme krájenou jarní cibulku, převaříme jí a pak už jen posypeme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Polévečku jsem si opět vymyslela, vyzkoušela a zjistila jsem, že nám moc chutná a budu jí proto opakovat! Měli byste ji vyzkoušet, stojí za to. Problém jsem měla jen s názvem, ale vyřešila jsem takto. Příště vyzkouším dát ještě trochu smetany.

Komentáře k receptu Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"

  • casino casino

    Až na ty sýry to vypadá na běžnou zeleninovou polífku :yes:
    Někteří ji, možná právě kvůli těm sýrům vzali jako poblívku, a předem ji zatratili ;-)
    Tři kuchty se níže prsí, že vyzkoušejí... Možná fakt zkusily, ale koment nenapsaly... Možná i proto, že nechutnalo a jde fakt o poblívku.
    No, těžko říci, že :-)

    Odpovědět

  • TetrevHlusec TetrevHlusec

    Tož bré deň, zme sa ňákó dobó neviděli..:-Q Tož kókám jak bagr na mokró hlínu, že tu ten blaf eště oxiduje :-((8-( :-K

    Odpovědět

  • Linda Linda(neregistrovaná)

    Zdena z JM:Souhlas.
    Fuj se na jídlo neříká, ale ty vaše polévky ze zbytků jsou masakr.

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Bibi,vím,že se přímo vyžíváte ve svých receptech v kombinování sta chutí a sta vůní,které jsou pro mě většinou naprosto nepřijatelné a nepředstavitelné.Asi Vám to tak chutná,tak proč ne.Ale toto už je opravdu moc.Každá kuchařka potřebuje občas zužitkovat nějaké zbytky z lednice.Ale proč to dávat hned na toprecepty.I ta fotka je dost odpudivá.

    Odpovědět

  • 123 123(neregistrovaný)

    Jana Remkova:.....a hlavně jenom chvalte:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    x.XXX.x: Holky, tyhle reakce nesnáším:-((. Nelíbí se, nevařte, ale nerýpejte.:no:

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Ivana Ch: mě ani ve snu - tedy pokud by to zrovna nebyla noční můra :-D

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    S touto polévkou by mě hnali, teda mě by ani nenapadla takováto slátina.

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Šmarjápanno :-O tohle má být polévka? Bohužel musím souhlasit s Elizou a holkou ze severu :no:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Tak toto musí být mňamka...brzo uvařím;-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibinka: Bibi, tak s " dobrotivou " polévkou / dobrotivý = vlídný, laskavý / jsem se ještě nesetkala:-O:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Danca:Dančo vyzkoušej, alespoň sem můžeš napsat, jaká ta polévka je;-) Díky a tyhle kombinace já taky ráda;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Já mám kombinaci sýrů a zeleninky v polévce moc ráda a nevidím důvod, proč by tato neměla být chutná. A protože často vařím polévky jako rychlou večeři, určitě ji brzy vyzkouším:-)

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

    Možná je polévka dobrá,ale moc esteticky nevypadá,podle vzhledu bych si ji určitě nedala.:-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, zítra ji vyzkouším a bod si nechám na pak;-). A budu hodně upřímná!!;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: slaná polevka co se slanou polevkou jak na slanou polévku aby nebyla slaná polévka hraskova polevka s bougrem co udelame se slanou polevkou co je blavajs slaná polévka jak jak vařit oregáno v polévce jak na to -slaná polévka-jak na aby nebyla tak slaná myso pasta