Sekaná v anglické slanině
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané obalené ve slanině si také pochutnáte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 828 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,27 g |
Tuky | 129,36 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 29,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáček vyložíme anglickou slaninou, pokud bude delší, tak aby okraje přesahovaly přes okraje pekáčku.
Krok 2: Všechno ostatní zpracujeme do šišky, z vajec použijme jedno celé a jeden žloutek (bílek dáme stranou a později použijeme na potření). Pokud by sekaná nedržela pohromadě, přidáme mléko.
Krok 3: Šišku položíme na anglickou slaninu, kterou celou zabalíme. Pokud nám to délka slaniny nedovolí, dáme po délce sekané ještě jeden plát, abychom sekanou zcela pokryli.
Krok 4: Sekanou pečeme asi 1 hodinu, během toho kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vodou.
Zveřejněno 15. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
Moje poznámka
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 5 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 18 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh po mém
Jandulice před 36 minutami
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 1 hodinou
Bramborové placičky
Karel kuchtik před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 4 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 15 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 15 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 16 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 17 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 17 hodinami
Tématické fráze:
sekana recept,
mleté maso recepty,
sekaná,
anglicke recepty,
sekaná se slaninou,
recept sekana,
sekaná s anglickou slaninou,
opečená sekaná,
recepty sekaná,
recept na sekanou,
sekana s anglickou,
sekaná obalená slaninou,
domací sekaná s anglickou slaninou,
sekaná albert,
sekaná s vajíčkem,
mleté maso v anglické slanině,
recepty na sekanou,
domaci sekana se slaninou,
sekaná recepty,
anglický recept
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
vegeta,
sůl,
majoránka,
koření oregáno,
petrželka,
strouhanka,
mléko,
vejce,
slanina anglická
Komentáře (24)
Recept ještě nebyl hodnocen 3,0
Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.
Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním