Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 528 kJ / 1 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,15 g |
Tuky | 16,09 g |
Vláknina | 59,25 g |
Cholesterol | 357 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 7,93 g |
Sacharidy | 145,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku.
Krok 2: Brambory očistíme a také oloupeme.
Krok 3: Připravenou zeleninu nakrájíme na hrubo.
Krok 4: Uzené maso můžeme nakrájet velmi ostrým nožem na malé kousky nebo ho také nastrouháme.
Krok 5: Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme.
Krok 6: Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře např.: mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčci tak budou pikantnější.
Krok 7: V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit sádlem) a lžící nabíráme směs kterou klademe do rozpáleného tuku. Ihned lehce rozplácneme.
Krok 8: Smažíme při mírné teplotě z obou ztran dozlatova.
Krok 9: Po usmažení placky klademe na talíř s ubrouskem který obsahuje přebytečný tuk.
Krok 10: Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo se syrovou zeleninou.
Zveřejněno 22. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubňáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLpQ
Moje poznámka
Kedlubňáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLpQ
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 7 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 12 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 4 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 6 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 7 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 7 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 7 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 7 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 8 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 10 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 10 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
brambory,
maso uzené,
vejce,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (8)