Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak tvarovat vanilkové rohlíčky. Čím ušetřit čas, a co nám pomůže, když nejsme moc zruční
Zdroj: Top recepty

Vanilkové rohlíčky jsou cukrovím, které v každé domácnosti vypadá trošku jinak. Některé buclatější, jiné tenčí, další jen zlehka zahnuté a poslední ohnuté jako podkova. Jaké máme možnosti jejich tvarování, čím ušetřit čas, a co nám může pomoci, když nejsme moc zruční?

Vanilkové rohlíčky můžeme tvarovat různými způsoby. Podíváme se, jak si lze pomoci, a hlavně jak docílit toho, aby byl jeden rohlíček jako druhý. Máme pro vás pět možností, jak při tvarování postupovat.

Způsoby tvarování vanilkových rohlíčků

Nejspíš některou z možností používáte, a možná objevíte lepší způsob. Posuďte sami:

  1. Klasické ruční tvarování je obvyklý postup - jen tak od oka uždibujeme podobně velké kousky těsta, uděláme nejprve kuličku, aby těsto bylo hladké a poté z kuličky malý váleček, který ohneme a vytvarujeme mu konce podle přání - někdo více do špičky, jiný jen zlehka zakulacené. Je riziko, že začneme s miniturními krásnými rohlíčky, ale postupně se propracujeme k pořádným rohlíkům.
  2. Další možností je z těsta vyválet rovnoměrně silný váleček, který na vále rozkrájíme na stejně dlouhé kousky, přibližně 2 cm, z nich teprve vyvalujeme malé válečky, které tvarujeme do rohlíčků - tímto způsobem předejdeme tomu, že by nám během tvarování rohlíčky "rostly".
  3. Jiná varianta je těsto vyválet na silnější plát a vykrajovat půlměsíčkovým vykrajovátkem rohlíčky, díky silnějšímu plátu nebudou rohlíčky vypadat jako klasické vykrajované cukroví.
  4. Existují také plechové nebo silikonové formičky, do kterých se vtlačí těsto, a poté se na plech vyklepne rohlíček.
  5. Řada babiček dělávala rohlíčky pomocí strojku na maso - těsto projede strojkem a poté se už jen stejně dlouhé kousky ohnou a skládají na plech, tímto způsobem docílíme zajímavé struktury na povrchu těsta
A  jak se takové klasické vanilkové rohlíčky připravují se vším všudy? S tím nám poradí následující video:
Pokud bychom se rádi zakousli do vanilkových rohlíčků, ale bez obvyklých ořechů v těstě, pak nezoufejme - existuje i jejich bezořechová varianta.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více