Králík"hořčičák"

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: do 60 minut+uležení masa PT1H00M 2-3 porce Jiné maso 16 názorů

Králík
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů
515

Suroviny

1 králičí hřbet
2 králičí díly přední nožky
250 g 30% smetany
200 ml horké vody
1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky
1 cm silný plátek másla
1 středně velká cibule
sůl na dochucení
Na marinádu:
4 polévkové lžíce medové omáčky Mikado
3 polévkové lžíce pepřové omáčky Mikado
2 polévkové lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka opláchneme a osušíme. Hlavu společně s vnitřnostmi použijeme např. na vývar, zadní nohy dáme do mrazáku na pozdější jinou dobrou úpravu. Zbytek králíka rozdělíme na 5 částí. Oddělíme přední nohy a hřbet naporcujeme na 3 díly.

  2. Suroviny na marinádu promícháme, maso v ní obalíme a necháme nejlépe do druhého dne v chladnu odpočinout.

  3. V pánvi na rozehřáté máslo dáme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Z porcí masa mírně odstraníme marinádu a maso prudce ze všech stran orestujeme.

  4. Přemístíme do kastrolu (nebo pekáčku) i s výpekem, pánev vypláchneme 150 ml horké vody a přilijeme k masu. Přidáme zbytek marinády, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na nejvyšším stupni (já mám plynovou).

  5. Poté výkon ubereme na polovinu, maso přelijeme vypečenou šťávou a opět pod poklicí pečeme dalších 20 minut. Pak poklici odstraníme, přilijeme trochu horké vody a ještě 10-15 minut za občasného přelití výpekem dopékáme na barvu.

  6. Kastrol vytáhneme z trouby a měkké maso uložíme do tepla. Do vypečené šťávy nožem seškrábeme výpečky ze stran kastrolu, přidáme záklechtku ze smetany a mouky a na slabém plameni provařujeme za stálého promíchávání 10 minut. Dochutíme solí a můžeme podávat. Jako příloha se hodí špecle, nebo těstoviny. Ale rýže by šla také.

Poznámka

Dostali jsme králíka, v mrazáku místo nebylo, tak jsem zaimprovizovala a přichystala jsem ho s tím, co bylo doma.

Z mála surovin jsme si pochutnali na príma dobrotě.

Jako přílohu jsem použila špecle, ale bez bylinek.

http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho...

Kdo nemáte mycáčka, nezoufejte a vyzkoušejte z drůbeže:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík"hořčičák"

  • suslajda suslajda

    prima králíček:-p:-p+15

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    perádní micáček, líbí se mi recept Andulko ty jsi šikula:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-K;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem Vám děkuji a jsem moc ráda,že Vás receptík zaujal:-):-K:-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Moc povedené, králíčka mám ráda:yes::yes:
    ukládám a posílám bod:yes:

    Odpovědět

  • Miabella Miabella

    mňam:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Anna Kocikova:Aninko, krása a zajisté i chuť bezvadná o tom vůbec nepochybuji. Chválím ti všechno a dávám ti 8.bod:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krááásný králíček:-p;-):yes::yes: rebí přidá bodíček;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc hezky upravený králíček:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Super ,dala bych si a jak, ale domácího, viděla jsem tu cenu, tak to jedině od někoho, mňam, jedině maso ala králík:-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Aničko:-K, dělala jsem tento týden také králíka, dostali jsme od maminky, v PH s nastavovanou kaší a byla to dobrůtka, já nejraději obírám žebírka a za toho Tvého Ti posílám pochvalu a bod, protože by mi též přišel velmi vhod :-p;-):-K +3:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Remkova:Děkuji:-):-K
    Jani,také jsem se dnes v Kaufu dívala do mrazícího boxu na ty chudinky nedomrlé a dost se mi protočily panenky,když jsem viděla tu cenu:-S:no:To je pak rozhodně výhodnější,koupit jen králíčí zadní nohy.Ty bývají celkém hezké:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Hmm, králíček..viděla jsem je taky v Albertu a byla jsem zhrozená, co prodávají za zdechlinky za kupu peněz. dala bych si a tahle úprava je skvělá.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Iness:To víš,že to stálo za to;-):yes:To přidávání fotek je brnkačka,ale pak ty popisky k tomu:-Ouf,to mi dává zabrat:-)):-))
    Pochutnali jsme si moc:-pVůbec jsem nevěděla,jaký bude výsledek,ale masko krásně přes noc natáhlo a po upečení nebylo suché:-)Ještě jedna ťapka zbyla a tu si zlatoušek zamluvil ke snídani:-D

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Anna Kocikova:Ale ta námaha za to stála ne? Králík vypadá skvěle a navíc jste si jistě pošmákli;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Iness::-D:-DJá už u toho pomalu usínám;-)Skoro 2 hodiny jsem ten receptík"smolila"než jsem ho napsala a společně i s popiskama přidala:-SInessko,máš pravdu;-)jdu foto přehodit:-))A Tobě děkuji za milý komentík a boďu:-*:-K:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo