Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 5 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 8 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 9 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 11 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 11 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 11 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 13 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 13 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (36)