Fazulica

Suroviny 4-6 porcí

300 g strakatých červených fazolí
2 nožičky pikantní maďarské klobásy
1 velká cibule
6 stroužků česneku
250 ml zakysané smetany
sůl
2 lžíce sladké mleté červené papriky
2 KL pálivé mleté červené papriky
pepř
kmín
majoránka
1 PL mouky
olej
voda
krystalový cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Fazuľu namočíme večer pred varením. Dáme ich variť, prvú vodu zlejeme, doplníme čerstvou studenou vodou a vložíme nožičky klobásy, prekrojené napoly. Okoreníme mletým čiernym korením a kmínom.

  2. Uvarenú klobásu vyberieme na tanier a pokrájame na kolieska. Ked je fazuľa takmer mäkká, zahustíme zásmažkou z oleja, múky, cibule, prelisovaného cesnaku a oboch paprík. Povaríme ešte 15 minút a pridáme kolieska klobásy.

  3. Do misky dáme kyslú smotanu, zmiešame s niekoľkými lyžicami polievky a chvíľu všetko spolu povaríme. Tento postup je dôležitý, aby sa nezrazila kyslá smotana. Ide o vyrovnanie teplôt.

  4. Pridáme dalšie 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, rozomnutú majoránku, dosolíme, prikryjeme pokrievkou a polievku odstavíme. Po chvíli dochutíme kryštáľovým cukrom a octom. Podávame horúce s krajcom dobrého chleba.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: rodinný recept.

Komentáře k receptu Fazulica

Tématické fráze: slovenská fazulica fazolajda maďarská fazolačka fazolacka s madarskou klobasou recept z fazuli fazulica s klobasou madarska fazulica maďarská rajská babicovy dobroty