Fazolajda

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 5 názorů

Suroviny

250 g fazolí
celý pepř
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
4 větší brambory
500 ml mléka
100 ml smetany
2 lžíce oleje
2 lžíce polohrubé mouky
lžička sladké papriky
sůl
ocet
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole vaříme s bobkovým listem, pepřem a rozetřeným česnekem do poloměkka.

  2. Přidáme kostky brambor, sůl a dál vaříme.

  3. Přilijeme mléko a smetanu a jakmile polévka začne znovu vařit, zahustíme ji jíškou z oleje a mouky, obarvenou mletou paprikou.

    Opatrně dochutíme octem a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolajda

  • marlyn marlyn

    dnes jsem vařila a je moooc dobrá:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc dobrá obměna fazolačky, smetana polévku krásně zjemní.:yes: Přidávám fotečku a chválím plusíkem!:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    cathllen, myslím, že manželem, ale ten ozón potom....:-)):-D:-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Kým? Kým???:-O Manža na ně (na luštěninové polévky) brble a jí je víceméně z donucení, ale my se synem je milujem. A teď dojede na svátky i tchýně a ta se k nám mileráda přidá:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ;-):-p:yes:, zkus přidat trochu libečku. Ale za takovéto polévky jsem strááášně milovaná :-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: česnek a ozón recept slovenské fazolačky dort s motýlkem galerie fazolacky s uzenym bobkový list do fazolačky recept lusteninove polevky

Zapomněl/a jsem heslo