Smetanovo-sýrová omáčka na kari
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 610 kJ / 863 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,65 g |
Tuky | 41,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 272 mg |
Sodík | 678 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 35,56 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2013 16:56
Veroniko je tohle nutné kvůli zapékací míse?
22. 1. 2013 23:41
Ivusa:
Ja som nemala žiadnu námietku proti receptu, ja som len komentovala vysoký obsah soli v syre a tak netreba bezdôvodne napádať. My žijeme v zahraničí niekolko desaťročí, keď Vy ste o "Le vache qui rit" ani nesnívali. Tu existuje množstvo iných syrov so zníženým obsahom soli práve z tohoto dôvodu.
Ja som nemala žiadnu námietku proti receptu, ja som len komentovala vysoký obsah soli v syre a tak netreba bezdôvodne napádať. My žijeme v zahraničí niekolko desaťročí, keď Vy ste o "Le vache qui rit" ani nesnívali. Tu existuje množstvo iných syrov so zníženým obsahom soli práve z tohoto dôvodu.
22. 1. 2013 22:34
malinke-kote:V Globusu objevíš.Veroniko,máš mé sympatie,mám skoro stejně starého syna.Dobře chápu,co ti zde někteří vytýkají,ale možná by si měli vzpomenout,jak sami začínali.Už jsem ve vaření taky trochu jinde,ale ty začátky byly všelijaké,a učit se budu,dokud budu vařit.Ráda ti třeba poradím,kdybys chtěla.Ještě jednu poznámku:kvalitnější suroviny jsou sice dražší,ale zase jich spotřebuješ méně,vyplatí se to,protože ve výsledku je to fakt o něčem jiném.Například u těch sýrů to platí na 100%.Mnoho úspěchů!
22. 1. 2013 21:56
Alexiss: no tak to se budu muset hodně podívat až pojedeme do většího obchodu někdy ... u nás tady nic moc extra není a vážené sýry tady ani raději nekupuji. Raději si zajedeme 25 km do Globusu ale tedy 50% jsem nikdy neviděla .. jen snad maximálně 40% goudu ... nebo 45% ted si nejsem jistá .. ale vyšší jsem zatím nikde nepotkala ...
22. 1. 2013 21:53
malinke-kote:My máme ty plísňové a smradlavé apod.moc rádi.Ale zkus třeba goudu,ta žádnou výraznou chuť nemá.Hlavní je obsah tuku-nejlépe 50% a více.
22. 1. 2013 21:46
Alexiss: tak já moc sýry nejím .. sem tam si ho namažu na chleba ... takže mi to asi jednou za čas neuškodí si udělat nějaký takovýto recept no ono je docela problém sehnat nějaký pořádný sýr který se dá nastrouhat a nebo už hotově koupený strouhaný. Ten já mám raději, alespon o práci méně ... ale pokud mě doporučíš aj nějaký sýr, který se dá lehce sehnat a mohl by se hezky rozpustit v omáčce tak mohu také zkusit místo taveného sýru ... ale raději nějaký obyčejný jako je eidam ... ty plýsňové má rád leda tak náš pes i když přítelovi třeba niva nevadí ....
22. 1. 2013 21:35
malinke-kote:Čím větší obsah tuku v sýru,tím lépe se rozpustí-"populární" 30% eidam se k tomu fakt nehodí.Tavené sýry všeobecně obsahují soli a všelicos navíc,co se sýrem už nemá moc společného.Ale přiznávám,že občas ho někam taky "vrznu".
22. 1. 2013 21:32
malinke-kote: Já tu Nivu taky “nemusím“, tak pro sebe zkusím ten tvůj recept.Ale ta Niva se tam rozpustí úplně nádherně, takže kdo ji má rád, je to v pohodě
22. 1. 2013 21:25
jarda Kadic: tohle já bych asi nevyzkoušela .. já plýsňové sýry nemám bohužel ráda ... proto dávám tavený sýry a s mlékem je to ještě chutnější ... dokonce jsem zkoušela i se strouhaným eidamem ale to bohužel nebylo ono .. byla to jak žvejkačka a nešlo z toho pořádně udělat omáčku ... ten tavený přeci jen se rozpustí a nelepí
22. 1. 2013 21:21
Moje mamka má ráda tuhle absolutně jednoduchou omáčku na špagety:1/4 l..smetany (nejraději na šlehání) 20 dkg.Nivy.Nivu nastrouhám na hrubším struhadle a rozpustim v horké smetaně.Nechám opatrně přejít varem,a je hotovo.Smetana musí mít pokojovou teplotu, aby se nesrazila.Slané je to tak akorát.Když mám pažitku, tak do smetany přidám.To je celý zázrak Při tomto poměru smetana pěkně zhoustne.
22. 1. 2013 19:52
šikulka
22. 1. 2013 19:36
Ivusa: tak se mě to povedlo prohodit
22. 1. 2013 19:35
Ivusa: a jak prosím prohodím ty dvě fotky? jsem tu krátce tak netuším ... a tak když někdo nemá rád veselou krávu tak a´t to kldině zkusí s jiným sýrem, jen to asi bude trvat déle. Tenhle sýr se poměrně rychle rozpouští .... Hranolky nebo brambory máme také rádi, ale občas se musí změnit příloha tak dej pak vědět jak ti chutnalo. My jsme to měli dnes k obědu. Tak trochu jsem si ho aj vymyslela tento recept a fakticky mě chutnalo mnohem lépe než když jsem použila třeba jen smetanu a sýr ... s tím mlékem je to lepší a hlavně toho je mnohem více .... s jednou smetanou je to stěží pro dvě osoby když se nepoužije i to mléko. To by se muselo použít více smetany
22. 1. 2013 19:28
Kdo má něco proti veselé krávě ať si kupuje třeba krávu smutnou...mě se recept líbí ...jen bych vyměnila fotky ,za tu hlavní bych dala raději tu druhou.Zkusím uvařit, ale máme rádi hranolky a vlastně všechno z brambor.Takže příloha je u nás jasná.
22. 1. 2013 19:25
Janka: tak ono co neobsahuje moc soli já nevím .. mi kupujeme různé sýry ale s veselou krávou to chutná nejlépe ... ano je omáčka slaná ... ale tak akorát .. díky tomu se už nemusí nic solit jenom trochu maso při koření, ale těstoviny není zapotřebí už dále solit samozřejmě pokud máš zájem vyzkoušet můžeš použít i jiný druh sýra. Jen asi ty co se třeba dobře mažou aby se lépe rozpustilo. Ono by potom asi trvalo docela dlouho než by se sýr v omáčce rozpustil ale zda vyzkoušíš klidně písni jaký sýr si použila a zda byl vyhovující a dobře se rozpustil
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 11 minutami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 2 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: smetanovo sýrová omáčka sýrová omáčka s kari sýrová kari omáčka syrova omacka na kari smetanovo sýrová omáčka recept kari omáčka na těstoviny smetanovosyrova omacka smetanovo kari omacka smetanovo sýrová omáčka na špagety kari syrova omacka smetanovo sýrová omáčka z nivy sýrová omáčka na špagety syrova omacka ze syru vesela krava špagety na kari smetanovo-syrová omáčka na špagety sýrová omáčka s eidamem sýrová omáčka kari sýrová s kari syrova omacka z vesele kravy smetanosyrova omáčka recept
Suroviny: maso kuřecí, koření kari, sůl, pepř, smetana 12%, mléko, sýr, těstoviny
Smetanovo-sýrová omáčka na kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZX8g
16 názorů