Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanovo-sýrová omáčka na kari

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

22. 1. 2013 18:59

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 610 kJ / 863 kcal
Bílkoviny87,65 g
Tuky41,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 272 mg
Sodík 678 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy35,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna J.

4. 2. 2013 16:56

Veroniko je tohle nutné kvůli zapékací míse?

Janka

22. 1. 2013 23:41

Ivusa:
Ja som nemala žiadnu námietku proti receptu, ja som len komentovala vysoký obsah soli v syre a tak netreba bezdôvodne napádať. My žijeme v zahraničí niekolko desaťročí, keď Vy ste o "Le vache qui rit" ani nesnívali. Tu existuje množstvo iných syrov so zníženým obsahom soli práve z tohoto dôvodu.

Alexiss Alexiss

22. 1. 2013 22:34

malinke-kote:V Globusu objevíš.Veroniko,máš mé sympatie,mám skoro stejně starého syna.Dobře chápu,co ti zde někteří vytýkají,ale možná by si měli vzpomenout,jak sami začínali.Už jsem ve vaření taky trochu jinde,ale ty začátky byly všelijaké,a učit se budu,dokud budu vařit.Ráda ti třeba poradím,kdybys chtěla.Ještě jednu poznámku:kvalitnější suroviny jsou sice dražší,ale zase jich spotřebuješ méně,vyplatí se to,protože ve výsledku je to fakt o něčem jiném.Například u těch sýrů to platí na 100%.Mnoho úspěchů!

malinke-kote malinke-kote

22. 1. 2013 21:56

Alexiss: no tak to se budu muset hodně podívat až pojedeme do většího obchodu někdy ... u nás tady nic moc extra není a vážené sýry tady ani raději nekupuji. Raději si zajedeme 25 km do Globusu :-) ale tedy 50% jsem nikdy neviděla .. jen snad maximálně 40% goudu ... nebo 45% ted si nejsem jistá .. ale vyšší jsem zatím nikde nepotkala ...

Alexiss Alexiss

22. 1. 2013 21:53

malinke-kote:My máme ty plísňové a smradlavé apod.moc rádi.Ale zkus třeba goudu,ta žádnou výraznou chuť nemá.Hlavní je obsah tuku-nejlépe 50% a více. :yes:

malinke-kote malinke-kote

22. 1. 2013 21:46

Alexiss: tak já moc sýry nejím .. sem tam si ho namažu na chleba ... takže mi to asi jednou za čas neuškodí si udělat nějaký takovýto recept :-) no ono je docela problém sehnat nějaký pořádný sýr který se dá nastrouhat a nebo už hotově koupený strouhaný. Ten já mám raději, alespon o práci méně ... ale pokud mě doporučíš aj nějaký sýr, který se dá lehce sehnat a mohl by se hezky rozpustit v omáčce tak mohu také zkusit místo taveného sýru ... ale raději nějaký obyčejný jako je eidam ... ty plýsňové má rád leda tak náš pes :-D i když přítelovi třeba niva nevadí ....

Alexiss Alexiss

22. 1. 2013 21:35

malinke-kote:Čím větší obsah tuku v sýru,tím lépe se rozpustí-"populární" 30% eidam se k tomu fakt nehodí.Tavené sýry všeobecně obsahují soli a všelicos navíc,co se sýrem už nemá moc společného.Ale přiznávám,že občas ho někam taky "vrznu".

jarda Kadic jarda Kadic

22. 1. 2013 21:32

malinke-kote: Já tu Nivu taky “nemusím“, tak pro sebe zkusím ten tvůj recept.Ale ta Niva se tam rozpustí úplně nádherně, takže kdo ji má rád, je to v pohodě;-);-)

malinke-kote malinke-kote

22. 1. 2013 21:25

jarda Kadic: tohle já bych asi nevyzkoušela .. já plýsňové sýry nemám bohužel ráda ... proto dávám tavený sýry :-) a s mlékem je to ještě chutnější ... dokonce jsem zkoušela i se strouhaným eidamem ale to bohužel nebylo ono .. byla to jak žvejkačka :-D a nešlo z toho pořádně udělat omáčku ... ten tavený přeci jen se rozpustí a nelepí :-)

jarda Kadic jarda Kadic

22. 1. 2013 21:21

Moje mamka má ráda tuhle absolutně jednoduchou omáčku na špagety:1/4 l..smetany (nejraději na šlehání) 20 dkg.Nivy.Nivu nastrouhám na hrubším struhadle a rozpustim v horké smetaně.Nechám opatrně přejít varem,a je hotovo.Smetana musí mít pokojovou teplotu, aby se nesrazila.Slané je to tak akorát.Když mám pažitku, tak do smetany přidám.To je celý zázrak:-O;-) Při tomto poměru smetana pěkně zhoustne.:yes::yes:

Ivusa Ivusa

22. 1. 2013 19:52

:-K:-Kšikulka:yes::yes:

malinke-kote malinke-kote

22. 1. 2013 19:36

Ivusa: tak se mě to povedlo prohodit :yes:

malinke-kote malinke-kote

22. 1. 2013 19:35

Ivusa: a jak prosím prohodím ty dvě fotky? jsem tu krátce tak netuším ... a tak když někdo nemá rád veselou krávu tak a´t to kldině zkusí s jiným sýrem, jen to asi bude trvat déle. Tenhle sýr se poměrně rychle rozpouští .... Hranolky nebo brambory máme také rádi, ale občas se musí změnit příloha :-) tak dej pak vědět jak ti chutnalo. My jsme to měli dnes k obědu. Tak trochu jsem si ho aj vymyslela tento recept a fakticky mě chutnalo mnohem lépe než když jsem použila třeba jen smetanu a sýr ... s tím mlékem je to lepší a hlavně toho je mnohem více .... s jednou smetanou je to stěží pro dvě osoby když se nepoužije i to mléko. To by se muselo použít více smetany :-)

Ivusa Ivusa

22. 1. 2013 19:28

:-KKdo má něco proti veselé krávě ať si kupuje třeba krávu smutnou...:-Dmě se recept líbí ...jen bych vyměnila fotky ,za tu hlavní bych dala raději tu druhou.;-)Zkusím uvařit, ale máme rádi hranolky a vlastně všechno z brambor.Takže příloha je u nás jasná.:yes:

malinke-kote malinke-kote

22. 1. 2013 19:25

Janka: tak ono co neobsahuje moc soli :-) já nevím .. mi kupujeme různé sýry ale s veselou krávou to chutná nejlépe ... ano je omáčka slaná ... ale tak akorát .. díky tomu se už nemusí nic solit jenom trochu maso při koření, ale těstoviny není zapotřebí už dále solit :-) samozřejmě pokud máš zájem vyzkoušet můžeš použít i jiný druh sýra. Jen asi ty co se třeba dobře mažou aby se lépe rozpustilo. Ono by potom asi trvalo docela dlouho než by se sýr v omáčce rozpustil :-) ale zda vyzkoušíš klidně písni jaký sýr si použila a zda byl vyhovující a dobře se rozpustil :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smetanovo sýrová omáčka sýrová omáčka s kari sýrová kari omáčka syrova omacka na kari smetanovo sýrová omáčka recept kari omáčka na těstoviny smetanovosyrova omacka smetanovo kari omacka smetanovo sýrová omáčka na špagety kari syrova omacka smetanovo sýrová omáčka z nivy sýrová omáčka na špagety syrova omacka ze syru vesela krava špagety na kari smetanovo-syrová omáčka na špagety sýrová omáčka s eidamem sýrová omáčka kari sýrová s kari syrova omacka z vesele kravy smetanosyrova omáčka recept

Suroviny: maso kuřecí, koření kari, sůl, pepř, smetana 12%, mléko, sýr, těstoviny

TopRecepty.cz

Smetanovo-sýrová omáčka na kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZX8g