Těstoviny s krůtím masem a smetanovosýrovou omáčkou pro více lidí

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 30 min. 10 - 12 porcí Těstoviny 14 názorů

Suroviny

500 g Krůtí prsa
1 cibule
olivový olej
1 pl podravky
sůl
1 balení taveného sýru
1 litr mléka
500 ml smetany 12%
30 dkg anglické slaniny nebo paprikové klobásy
cca 2-3 pl hladké mouky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmahneme na jemno pokráj. cibulku a přidáme na kostičky pokráj. maso, posypeme podravkou, a stále mícháme, dokud se vypuštěná šťáva z masa nevysmaží.

  2. Přidáme kolečka klobásy nebo kostičky slaniny, osmahneme, přidáme tavený sýr a rozmícháme, aby se rozpustil.

  3. Přilejeme smetanu a mléko, cca 2 dcl mléka si necháme na záklechtku s moukou.

  4. Zahřejeme a zalijeme záklechtkou- smíchaná hl. mouka s mlékem v řídké těstíčko.

  5. Vlijeme za stálého míchání do hrnce a mícháme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a nevymizí chuť mouky. Cca 4 minutky. Mícháme nad mírným plamenem, mléko nesmí přejít varem.

Poznámka

Toto je na cca 3 balení těstovin po 500 g. Takto se dělá omáčka v restauracích.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Těstoviny s krůtím masem a smetanovosýrovou omáčkou pro více lidí

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    zuzun:srazí se, vařit na mírný plamen a míchat:-*

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    muzu se zeptat, proc se nesmi mleko prevarit? Asi blba otazka, ale ja to nevim. Rada bych tuhle omacku udelala, ale pri svy zrucnosti to urco prevarim, tak se ptam, kdyby nahodou, co z toho vznikne

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Holky jasně že někdo radši víc omáčky já jen píšu jak se to dělá v restauraci. Déle se nepřevařuje protože pak by se převařilo mléko a to nee. Na takové množství omáčky cca 3 pol. lž. mouky stačí převařit 4 minutky, ono to zní že to bude málo ale samy jestli vyskoušíte tak poznáte že to bude stačit. Určitě si to doma udělejte podle sebe, něčeho víc něčeho mín:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Erčičko, přesně na to samé jsem myslela, když jsem recept četla v práci - to je něco pro moji mámu, ta chudák neví, co na chalupě pořád vařit, když se nás tam sjedou čtyři rodiny a ještě pár přátel...;-) A nakonec i já, když se jí o dovolené snažím pomáhat.
    Takže Radulko, díky za recept (něco podobného jsem narychlo "spíchla" k dnešní večeři, protože jsem dorazila před šestou - tagliatelle s bešamelovou omáčkou, ochucenou strouhanou nivou, česnekem a hodně pažitky) a ohledně provaření záklechtky musím přiznat, že 4 minuty se mi také zdá málo, ale je to asi každého věc.
    :yes:

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    k.radulka: ja si myslim, ze recept je v najlepsom poriadku, hotovej omacky je cez dva litre, co na 3 balenia cestovin uplne postacuje :yes: super recept na prazdniny, ked nas byva na chalupe viac :yes: a po zahusteni omacku tiez varim len kratko ;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Sodovko prosím rozlišuj a čti příspěvky pořádně, já nejsem Míla nereg. a píšu něco jiného.Nicméně trvám na tom, že na tři balíky těstovin je to málo.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Kolik se z uvedených ingrediencí nají lidí, je každého věc.:-* Záleží jak strávníci papkají velké porce.:-) Je to omáčka na špagety. Radulce musím dát za pravdu. Maso u tohoto receptu není hlavní produkt. Omáčka je z 1 litru mléka a 1/2 l smetany. Někdo si dává na špagety více omáčky, někdo méně. Proto bych tohle Lusindo a Mílo neřešila. Množství ingrediencí nech si každý upraví podle velikosti žaludku.:-D Co bych řešila, tak délka vaření po přidání záklechtky. Myslím, že 4 minuty je málo. Já osobně omáčky po přidání záklechtky nebo zásmažky vařím cca 12 minut.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No, Pohlreich by se asi otřásl jako mokrý pes...;-) Ještě že vím, co si nemám v restauraci dávat :-))

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Neregistrované neřeš:-!

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Koukám, že jsem přehlédla anglickou Radko:-8, ale zase určitě relativně levné a anglická to pěkně navoní.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    A naši oblíbení neregistrovaní :D děkuji za příspěvek, opravdu výstižné :-D

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Jj je to divný ale jo, to maso tam není jako hlavní produkt, jen spíš doplněk stejně jako ta klobása nebo slanina, vše je na malé kostičky, už jsi někdy viděla že by jsi v restauraci dostala maso na 150 gramů :D Doma si samo dejte kolik spapkáte :D

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Radko recept vypadá dobře, ale opravdu z půl kila masa nasytíš 12 lidí??;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí prsíčka recepty s omačkou kuřecí maso se smetanovosýrovou omáčkou špagety s krůtím masem krůtí maso s těstovinami krůtí maso v sýrové omáčce krůtí maso recepty s omáčkou zapečené těstoviny s krůtím masem krůtí maso v těstovinách krůtí maso se smetanovou omáčkou noky s krůtím masem krůtí prsa se sýrovou omáčkou krůtí maso s těstovinama recepty s krutim masem google.cz recepty krůti maso tagliatelle s krutim masem krůtí s těstovinami recepty pro 12 lidí sýrová omáčka s vepřovým masem omacka s krutim krůtím maso recepty

Zapomněl/a jsem heslo