

Těstoviny s krůtím masem a smetanovosýrovou omáčkou pro více lidí
Suroviny 10 - 12 porcí
- 500 g Krůtí prsa
- 1 cibule
- olivový olej
- 1 pl podravky
- sůl
- 1 balení taveného sýru
- 1 litr mléka
- 500 ml smetany 12%
- 30 dkg anglické slaniny nebo paprikové klobásy
- cca 2-3 pl hladké mouky
Postup přípravy receptu
Na olivovém oleji osmahneme na jemno pokráj. cibulku a přidáme na kostičky pokráj. maso, posypeme podravkou, a stále mícháme, dokud se vypuštěná šťáva z masa nevysmaží.
Přidáme kolečka klobásy nebo kostičky slaniny, osmahneme, přidáme tavený sýr a rozmícháme, aby se rozpustil.
Přilejeme smetanu a mléko, cca 2 dcl mléka si necháme na záklechtku s moukou.
Zahřejeme a zalijeme záklechtkou- smíchaná hl. mouka s mlékem v řídké těstíčko.
Vlijeme za stálého míchání do hrnce a mícháme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a nevymizí chuť mouky. Cca 4 minutky. Mícháme nad mírným plamenem, mléko nesmí přejít varem.
Poznámka od kuchařky
Toto je na cca 3 balení těstovin po 500 g. Takto se dělá omáčka v restauracích.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Těstoviny s krůtím masem a smetanovosýrovou omáčkou pro více lidí
-
zuzun:srazí se, vařit na mírný plamen a míchat
-
muzu se zeptat, proc se nesmi mleko prevarit? Asi blba otazka, ale ja to nevim. Rada bych tuhle omacku udelala, ale pri svy zrucnosti to urco prevarim, tak se ptam, kdyby nahodou, co z toho vznikne
-
Holky jasně že někdo radši víc omáčky já jen píšu jak se to dělá v restauraci. Déle se nepřevařuje protože pak by se převařilo mléko a to nee. Na takové množství omáčky cca 3 pol. lž. mouky stačí převařit 4 minutky, ono to zní že to bude málo ale samy jestli vyskoušíte tak poznáte že to bude stačit. Určitě si to doma udělejte podle sebe, něčeho víc něčeho mín
-
Erčičko, přesně na to samé jsem myslela, když jsem recept četla v práci - to je něco pro moji mámu, ta chudák neví, co na chalupě pořád vařit, když se nás tam sjedou čtyři rodiny a ještě pár přátel...
A nakonec i já, když se jí o dovolené snažím pomáhat.
Takže Radulko, díky za recept (něco podobného jsem narychlo "spíchla" k dnešní večeři, protože jsem dorazila před šestou - tagliatelle s bešamelovou omáčkou, ochucenou strouhanou nivou, česnekem a hodně pažitky) a ohledně provaření záklechtky musím přiznat, že 4 minuty se mi také zdá málo, ale je to asi každého věc.
-
k.radulka: ja si myslim, ze recept je v najlepsom poriadku, hotovej omacky je cez dva litre, co na 3 balenia cestovin uplne postacuje
super recept na prazdniny, ked nas byva na chalupe viac
a po zahusteni omacku tiez varim len kratko
-
Sodovko prosím rozlišuj a čti příspěvky pořádně, já nejsem Míla nereg. a píšu něco jiného.Nicméně trvám na tom, že na tři balíky těstovin je to málo.
-
Kolik se z uvedených ingrediencí nají lidí, je každého věc.
Záleží jak strávníci papkají velké porce.
Je to omáčka na špagety. Radulce musím dát za pravdu. Maso u tohoto receptu není hlavní produkt. Omáčka je z 1 litru mléka a 1/2 l smetany. Někdo si dává na špagety více omáčky, někdo méně. Proto bych tohle Lusindo a Mílo neřešila. Množství ingrediencí nech si každý upraví podle velikosti žaludku.
Co bych řešila, tak délka vaření po přidání záklechtky. Myslím, že 4 minuty je málo. Já osobně omáčky po přidání záklechtky nebo zásmažky vařím cca 12 minut.
-
No, Pohlreich by se asi otřásl jako mokrý pes...
Ještě že vím, co si nemám v restauraci dávat
-
Neregistrované neřeš
-
Koukám, že jsem přehlédla anglickou Radko
, ale zase určitě relativně levné a anglická to pěkně navoní.
-
A naši oblíbení neregistrovaní :D děkuji za příspěvek, opravdu výstižné
-
-
Jj je to divný ale jo, to maso tam není jako hlavní produkt, jen spíš doplněk stejně jako ta klobása nebo slanina, vše je na malé kostičky, už jsi někdy viděla že by jsi v restauraci dostala maso na 150 gramů :D Doma si samo dejte kolik spapkáte :D
-
Radko recept vypadá dobře, ale opravdu z půl kila masa nasytíš 12 lidí??