

Karbanátky se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 60 dkg mletého masa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- zelená petržel
- 3 ks taveného smetanového sýra
- ocet
- 2 dl smetany
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
- špetka chilli koření
- 10 dkg černých oliv
Postup přípravy receptu
K mletému masu přidáme žloutky, nasekanou zelenou petržel, sůl, pepř a promícháme.
Z této směsi vytvoříme malé karbanátky, které usmažíme dozlatova.
Příprava omáčky:
Rozpustíme lžíci másla a na ní osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a přidáme tavené sýry, které si rozkrájíme na kousky.Nyní budeme míchat při nižší teplotě, dokud se sýry neroztaví a omáčka nezhoustne.
Nakonec dochutíme solí, octem, pepřem, chilli kořením a vhodíme do ní olivy nakrájené na kolečka.
Poznámka od kuchařky
Na talíři podáváme přelité sýrovou omáčkou. Příloha - brambory, rýže, těstoviny.