Lučina z tvarohu a zakysané smetany

Suroviny

2 měkké tvarohy
(normální vaničkový měkký tvaroh)
2 zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. V misce promícháme tvarohy a smetany. Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme odkapat 24 hodiny přikryté v lednici.

  2. Nahoře je pak hustá a čistá "lučina"- na rozdíl od té jogurtové je hustá, vydrží v této konzistenci dlouho.

  3. Dáváme na pečivo, do pomazánek, ale i na sladko do krémů (zkoušela jsem místo mascarpone).

Poznámka od kuchařky

Nenašla jsem tuto lučinu, pokud je už zde, tak ji prosím vymažte. Zkoušela jsem už dlouho lučinu z jogurtu, ale tato mne nadchla víc, protože je hustá, perfektní konzistence. Nemůžeme už bez ní být.

Komentáře k receptu Lučina z tvarohu a zakysané smetany

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3<3<3To je super,musim vyzkouset:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    Danca: vyzkoušej, dělám už potřetí, drží dlouho konzistenci, dávám do pomazánek, do krémů na moučníky, jak naslano tak nasladko, zatím všem moc chutná ,nemusíš mít ani bio -jogurt, ani bio- smetanu, vše jen klasika a dáš jakýkoliv tvaroh a jakoukoliv zakysanou smetanu. Máš cca 800 g domácí lučiny a vše za cca 55- 60 kč

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Vždy, když chci dělat domácí lučinu z jogurtu,tak mám problém: jogurt téměř pokaždé sním dřív,než se k výrobě dostanu8-(. S tvarohem by mi mohla tato "komplikace" odpadnout....? Navíc ta výsledná konzistence bude určitě taky lepší, takže tuhle tvarohovou variantu určitě brzy vyzkouším!<3:yes::-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    medmic: jinak, ale je jedno, jakou zakysanku koupíš, stejně tak, jako je jedno, jaký měkký tvaroh koupíš.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    Jikotka: díyk za fotku ,jsem ráda, že chutnala :-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    medmic: zakysanka 10 %:-K

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Jak tučnou tu zakysku dáváte?

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Tak lučina je hotová a je výborná :yes:,dávám fotku...

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    Jikotka: Dobře, napiš, jak dopadl, já jsem jednou zapomněla na 24 hodin a lučina tam byla 28 hodin a tu jsem pak skoro krájela.:-K díky

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    :yes::yes::yes:,hned jdu na to.Budu dělat z poloviční dávky...zítra vyfotím :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv domaci lucina z tvarohu domácí lučina ze zakysane smetany domácí lučina se zakysanou smetanou lučina z tvarohu tvaroh a zakysana smetana domácí lučina z zakysané smetany pomazánka z tvarohu a zakysané smetany domací sýr ze zakysané smetany sýr ze zakysané smetany domácí zakysaná smetana lučina ze zakysané smetany lučina ze zakysané smetany lučina s tvarohu vyroba zakysané smetany jak vyrobit zakysanou smetanu domácí zakysaná smetana výroba domácí lučina z jogurtu a zakysané smetany tvaroh se zakysanou smetanou krem z luciny a tvarohu