Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 465 kJ / 2 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,75 g |
Tuky | 32,15 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 365,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, při práci můžeme lehounce podsypávat moukou (pouze nezbytně nutně), rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a všechny necháme asi 10-15 minut kynout. Krok 3: Do trouby vložíme prázdný plech, já jsem do něj vložila (kvůli udržení tepla) i litinový "tálek" z plynového vařiče - a troubu zapneme na 230°C, aby se zároveň s plechem i tálkem nahřála. Krok 4: Všechny bulky rozválíme na pitu (kruh) o průměru asi 18-20 cm, tloušťky asi 3 mm a necháme je kynout každou na svém kusu pečícího papíru. Krok 5: Po jedné je pak vkládáme upéct do rozpálené trouby (přenášíme na papíře), po 4 minutách pečení je dobré nafouknutou pitu obrátit, aby se opekla i z druhé strany. Krok 6: Upečenou pitu vyndáme, na okraji do ní uděláme nožem malý otvor a pokud to půjde, opatrně ji splácneme - vymáčkneme z ní horký vzduch. Pity skládáme na sebe (stohujeme je) a dobře zakrýváme, aby úplně nevychládly. Krok 7: Z boku je nařízneme (nebo uřízneme malý okraj) a do vzniklé kapsy vložíme maso, opečené s kořením gyros, krájenou zeleninu a domácí tzatziky.
Když jsme je dělali podruhé, z dávky těsta jen 4 pity, ne 5 a zkoušela jsem je v troubě neobrátit - pekly se bez našeho zásahu asi 6-8 minut (každá trouba ale opravdu peče jinak, pozor na to), pro mě světlejší, pro zbytek rodiny víc vypečené. A dopadlo to dobře, vyzkoušejte.
Rozhodně ale pity vkládejte do velice dobře vyhřáté trouby, jinak se nenafouknou.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, při práci můžeme lehounce podsypávat moukou (pouze nezbytně nutně), rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a všechny necháme asi 10-15 minut kynout. Krok 3: Do trouby vložíme prázdný plech, já jsem do něj vložila (kvůli udržení tepla) i litinový "tálek" z plynového vařiče - a troubu zapneme na 230°C, aby se zároveň s plechem i tálkem nahřála. Krok 4: Všechny bulky rozválíme na pitu (kruh) o průměru asi 18-20 cm, tloušťky asi 3 mm a necháme je kynout každou na svém kusu pečícího papíru. Krok 5: Po jedné je pak vkládáme upéct do rozpálené trouby (přenášíme na papíře), po 4 minutách pečení je dobré nafouknutou pitu obrátit, aby se opekla i z druhé strany. Krok 6: Upečenou pitu vyndáme, na okraji do ní uděláme nožem malý otvor a pokud to půjde, opatrně ji splácneme - vymáčkneme z ní horký vzduch. Pity skládáme na sebe (stohujeme je) a dobře zakrýváme, aby úplně nevychládly. Krok 7: Z boku je nařízneme (nebo uřízneme malý okraj) a do vzniklé kapsy vložíme maso, opečené s kořením gyros, krájenou zeleninu a domácí tzatziky.
Když jsme je dělali podruhé, z dávky těsta jen 4 pity, ne 5 a zkoušela jsem je v troubě neobrátit - pekly se bez našeho zásahu asi 6-8 minut (každá trouba ale opravdu peče jinak, pozor na to), pro mě světlejší, pro zbytek rodiny víc vypečené. A dopadlo to dobře, vyzkoušejte.
Rozhodně ale pity vkládejte do velice dobře vyhřáté trouby, jinak se nenafouknou.
Zveřejněno 7. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pita chleby II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KEVl
Moje poznámka
Pita chleby II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KEVl
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
pita chleba,
vyroba pita chleba,
pita,
pita chleb recept,
jak jíst pita chleba,
pita chleb,
recept na pita chleba,
těsto na pita chleba,
napln do pita chleba,
těsto na pitu,
těsto na výrobu chleba,
pita chléb na gyros,
pita chléb náplně,
vyroba pity,
pita chleba recept,
pita těsto,
testo na pita chleb,
recept na pita chléb,
domací pita,
jak udelat testo pita na chleba
Suroviny:
voda,
olej,
cukr,
sůl,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (12)
jinak krása a vím co budeme brzo dělat :)
Tvoj rec. tiež vyskúšam. Nevedela som, prečo sa mi niektoré nenafúkli, teraz už viem...