Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 404 kJ / 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,80 g |
Tuky | 39,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 537 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 8,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, mléko, sůl, cukr a skořici ušleháme el. šlehačem do jednolité hmoty, až se na povrchu utvoří pěna (asi 2 minuty).
Krok 2: Mazanec nakrájíme na 1 cm plátky, ty ještě překrájíme (já zkoušela trojúhelníky). Namáčíme do vaječné směsi, z každé strany necháme trochu nasáknout.
Krok 3: Smažíme z obou stran do zlatova, vyjmeme, ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem s oblíbeným ovocem.
Zveřejněno 29. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Francouzské tousty" z mazance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg2z
Moje poznámka
"Francouzské tousty" z mazance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg2z
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
francouzské tousty,
francouzský toust,
francouzké tousty,
co se zbytkem mazance,
když zbyde mazanec,
co se zbytky mazance,
zbytek mazance,
zapeceny francouzsky toust s ovocem,
příprava mazance,
starší mazanec,
francouzský mazanec,
francozské tousty,
francouzské tousty s cukrem,
sladke francouzke tousty,
co ze zbytkem mazance,
co ze zbytku mazance,
tip na francouzskou snídani,
francouský toust s ovocem,
francouské tousty sladké,
zbytky mazance
Suroviny:
mazanec,
vejce,
mléko,
sůl,
skořice,
cukr vanilkový,
olej
Komentáře (7)