Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 060 kJ / 1 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,10 g |
Tuky | 36,00 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 225,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
Moje poznámka
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno před 22 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 58 minutami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 2 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 3 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 4 hodinami
Zapečené žampiony s Nivou
oligarda před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 5 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 7 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 7 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 8 hodinami
Tématické fráze:
pohanka recepty šmajstrla,
pohanka loupaná recepty,
pohanka tmavá recepty,
pohanka tmavá,
pohanka loupana tmava recepty,
bílá pohanka,
pohanka zakladni recept,
pohanka recept,
oprazena pohanka,
pohanka recepty,
pohanka loupaná recept,
pohankovymlyn.com,
pohanka tmava - příprava,
pražená čočka,
recepty z loupané pohanky,
pohanka příprava,
termicky loupaná pohanka,
šmajstrla recepty z pohanky,
pohanka šmajstrla recepty,
jak se vaři pohanka
Suroviny:
pohanka,
sádlo,
voda,
voda,
sůl
Komentáře (8)
Mj. mi tehdy napsala:
Nikdy, tedy, mohu-li doporučit, nekupuj červenou pohanku, ta se zpracovává nešetně, proto červená, zvol raději světlou.
Na stránce http://www.pohankovymlyn.com/pohanka.php - moc hezké povídání o pohance
.....která je loupaná mechanicky (technologii mechanického loupání používá ve svém mlýně Zdeněk Šmajstrla). Obilnina má pak světlou barvu. Pohanka loupaná termicky (při teplotách 200 i více stupňů) je naopak tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky.