Speciální pražená rýže

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

1 hrnek rýže od večeře
1/2 čerstvého ananasu
200 g hřibů (čerstvé žampióny)
1 paprika červená
1 vejce (větší)
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky
hrst rozinek
hrst Kesu ořechů nesolených
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce rybí omáčky
hrst koriandrové nati
2 cm zázvor nakrájený nadrobno
2 lžíce rostlinného oleje
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na trhu som kupil zrely krasny ananas, polku sme zjedli a tretinu som nakrajal na kocky v europe je asi lepsie pouzit ananasovy kompot lebo tam sa dovazaju zelene a nikdy nedozreju do sladka.

  2. Hrozienka som dal do vody na 30 minut napucat

  3. .Neslane kesu orechy oprazil na sucho.

  4. Papriku som nakrajal na drobne pasiky a trochu podusil.

  5. Z vajicka om spravil tenku omeletu a pokrajal na pasiky.

  6. Na oleji som poprazil dva struciky cesnaku a pridal pokrajane sampiony a podusil.

  7. Postupom casu som sa naucil robit ako robia v azii vsetko samostatne pripravene a potom sa vsetko prida na koniec do woku alebo sa prida dalsie ked dakdo chce nieco ine .Do woku som dal rozohriat olej a prve dal kusky ananasu a rychlo oprazil a tiez pridal hrozienka.

  8. Na vyprazanu ryzu je najlepsie pouzit ryzu z predchadzajuceho dna z ladnicky trochu obsusenu.

  9. Ryzu som rozdrobil v ruke a prazil a stale miesal ( ryza musi praskat).

  10. Do rozohriatej ryze som pridal sojovu omacku, sladku chilli omacku a rybaciu omacku. Poriadne miesal a stale prazil na vysokom plameni. Znizil plamen a pridal predom pripravene hriby a cervenu papriku a na pasiky nakrajanu omeletu.

  11. Posledne minutu pred koncom som pridal na drobno nakrajanu jarnu cibulku a a koriandrovu vnat.

  12. Servirovali sme vo vydlabanom ananase ozdobene oprazenymi kesu orieskami. PS: jedina prisada -rybacia omacka je taka kdo nie je zvyknuty radsej nech si nedava a da viac sojovej omacky alebo posoli.

Poznámka

Ked sa im v azii nechce vymyslat meno alebo daju o trochu viac ingrediencii do "fried rice"( prazenej ryze ) tak to volaju specialna ryza.Aj tato je vegetarianska verzia ryze zo vcerajska , tak ako by vam to servirovali dakde v juznej azii. Takze prazena ryza s ananasom , (... a hribami ... a hrozienkami a omeletou )... ty co maju zauzivane chute nech radsej necitaju dalej.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Speciální pražená rýže

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Isahu, ja tiez pouzivam tu Squid omacku , neviem ani preco .:-//

    Odpovědět

  • isindy isindy

    zajímavý recept, rýže nám většinou zbyde a já pak řeším, co s ní - většinou skončím u rizota (tedy u toho českého :-8), toto ráda vyzkouším, ta kombinace chutí mě láká :-p

    jahodo, něco o rybí omáčce ;-)http://www.lidovky.cz/jak-poznat-dobrou-rybi-omack... - stejně jako Daniella O. i já ale raději ústřicovou. Je chuťově trochu jiná, jejím základem je extrakt z ústřic vařených v solném roztoku a v omáčce z fermentovaných sojových bobů, ale myslím, že rybí omáčku dobře nahradí ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jahůdko, rybí omáčku i ústřicovou, o které píše Danielka seženeš běžně v Kauflandu ;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Moc pěkné a podle surovin bude i dobré. Jen rybí omáčku jsem neviděla ani z rychlíku:-D. Čtu, že se dá vynechat:-O
    Fakt to vypadá dobře, ve woku ráda dělám, takže asi udělám:yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    všehno mi doma jí krom ananasu, recept se mi líbí a snad se někdy pokusím propašovat trochu ananasu;-)+:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Krásná fotka a prima recept.To bych si nabídla hned.:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je hezký recept, krásně naaranžováno :yes::yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Nonya, krasny recept. :yes: Jeste bych chtela podotknout, ze patrim k tem, co rybi omacku moc nemusi, ale nahrazuji ji ustricovou. Ta je chutove prijatelnejsi...:-D;-)

    Odpovědět

  • misza misza

    Sice nikdy takový recept nevytvořím, chybělo by mi do toho pár surovin, ale vypadá to krásně.:-* Posílám bodíka :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nonya, hezky rozepsaný recept a hezká fotka, na mne je tam strašně moc ingrediencí;-)

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    V azii ke zvykom pouzivat na vyprazanie ryzu zo vcerajska. Nie cerstvo uvarenu. Asi dovod je ze ta cerstva je moc" mokra" a neda sa oprazit.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z rýže fried rice recept pražená cibulka speciální jídla rýže recepty opražená rýže recept fried rice prazena ryze se zeleninou recepty z ananasu recept na sladkou ryzu pražená rýže s vejci ryze v ananasu rybí omáčka squid pražená rýže s kuřetem pražená vařená rýže jak udelat prazenou ryzi recept na praženou rýži specialní jídlo recepti sladka rýza recept rýže ananas

Zapomněl/a jsem heslo