Světlý medovník
Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Energie | 43 412 kJ / 10 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 208,63 g |
Tuky | 350,61 g |
Vláknina | 36,75 g |
Cholesterol | 1,74 g |
Sodík | 10,73 g |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 578,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hlavní fotka je medovník ze 4 plátů, který jsem dělala před 2 měsíci - ingredince jsou stejné, akorát recept je upravený pro 4 pláty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2020 10:42
katyvypl: Krasny den, Katy, moc dekuji za zpravu
Ja bych jen po letech zmenila heru na maslo a pridavam do testa trochu holandskeho kakaa, aby byly platy tmavsi. Moc zdravim!
Ja bych jen po letech zmenila heru na maslo a pridavam do testa trochu holandskeho kakaa, aby byly platy tmavsi. Moc zdravim!
1. 11. 2020 10:29
Už dlouho sem chci napsat, že je to báječný recept. Včera jsem zase pekla, tak konečně píši. Když jsem poprvé viděla bochánky těsta, nevěřila jsem, že půjdou vyválet na velký plech. Ale s těstem se pracuje jedna báseň. Ve srovnání s klasickým medovníkem je tohle jasný vítěz, moc děkuji za recept.
3. 7. 2018 22:01
bartja: Tak já to zkusím, přinejhorším přidělám další. Mám opravdu veliké plechy, 35 x 43 cm.
3. 7. 2018 21:57
katyvypl: Dobrý den, klasický velký plech do trouby
3. 7. 2018 21:53
Prosím na jak velký plech válíte těsto? Chtěla bych synovi upéct tento medovník k narozeninám a nevím, zda toto množství bude dostačující, či ho zdvojnásobit... Medovník bych potřebovala totiž opravdu velký.
15. 10. 2015 16:25
O víkendu jsme se do toho pustily s dcerou. Já uhnětla těsto a zbytek to nejdůležitější už bylo na dceři, prý mě k tomu nepustí , takže jsem ji přenechala žezlo a Lenka vyvalovala, trochu se u toho rozčilovala, ale nakonec to dala a byl úžasný Dala jsem celé kilo mouky a z té potom odebrala tři lžíce mouky a místo mouky přidala tři lžíce kakaa. Měly jsme světlý salkový krém, takže jsme chtěly těsto tmavé. Opravdu je chutný a za víkend se snědl.
16. 9. 2013 18:59
bystrouska: Super! Dobrou chuť!
16. 9. 2013 18:50
Upekla jsem svůj první medovník a je to paráda. S těstem se dobře pracovalo, medovník je moc dobrý, není tak sladký, prostě super. Jako důkaz jsem přidala fotky a + bod.
13. 9. 2013 16:59
Lenka: Děkuji, Leni. Množství cukru jsem upravila. Pokud bych to dělala podle původního receptu, tak by se mělo dávat více jak půl kila cukru. Dobrou chuť!
13. 9. 2013 16:37
Hlásím, že medovník je výborný. Měkký byl už včera (druhý den po upečení), ale dnes je o hodně lepší. Nejvíc oceňuji, že ač má lehce medovou chuť, není přeslazený jako většina ostatních medovníků.
11. 9. 2013 19:54
Lenka: Snad to lednička uhlídá
11. 9. 2013 19:44
Medovník je už promazaný, i krém je nad očekávání dobrý. Marmeládu jsem použila domácí višňovou. Takže už zbývá jen omotat ledničku ostnatým drátem a obložit dynamitem, aby se mohl náležitě uležet.
11. 9. 2013 18:14
Lenka: Leni, díky za zprávu. Jsem ráda, že se placky povedly, dejte mi pak vědět, jak Vám medovník chutnal Zatím se mějte
11. 9. 2013 16:56
Tak jsem konečně našla čas k vyzkoušení. Omlouvám se za všechny pochybnosti, těsto je naprosto skvělé. Po zpracování těsta i s podsypáváním placek při válení mi zbylo přesně 170 g mouky (z 1 kg). Mám upečených krásných 6 placek na celý velký plech. S těstem se pracovalo výborně, teď čekám až vychladne krupice. Jestli bude konečný výsledek tak dobrý, jak je snadno a lehce vyrobitelný, tak se už nemůžu dočkat.
6. 8. 2013 18:46
Lenka: Ani já se nechci hádat a věřím, že ten recept přijde někomu zvláštní. Jelikož se vejce, cukr a tuk na začátku rozpustí, tak je pak té hmoty celkem dost (ten cukr ode dna malinko karamelizuje). Je mi sice jenom dvacet let, ale zvládla jsem to Hezký den
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 9 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 10 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řecký sýr Feta a jeho všestranné využití v kuchyni: Ochutnejte to nejlepší
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Další recepty
Tématické fráze: domácí medovník na plech medovník recept krém na medovník z kaše medovník na plech recept na medovník jak upect medovnik medovník bez mouky medovnik s marmeládou medovník recept na plech medovnik bez vajec mouka do medovníku domácí medovník s krupicí recept medovník na plechu medovník recept 700 g mouky medovník-recept medovník krém do medovníku medovnk domácí medovník krém krem z krupice do medovniku
Suroviny: cukr, mléko, med, máslo, soda jedlá, vejce, mouka hladká, kakao holandské, mléko, krupice, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, ořechy mleté, marmeláda rybízová
Světlý medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QX1l
23 názorů