Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Světlý medovník

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min

180 min (180 min příprava)

6. 8. 2013 15:27

Suroviny pro 20

20

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie43 412 kJ / 10 376 kcal
Bílkoviny208,63 g
Tuky350,61 g
Vláknina36,75 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 10,73 g
Sůl1,88 g
Sacharidy1 578,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hlavní fotka je medovník ze 4 plátů, který jsem dělala před 2 měsíci - ingredince jsou stejné, akorát recept je upravený pro 4 pláty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bartja

1. 11. 2020 10:42

katyvypl: Krasny den, Katy, moc dekuji za zpravu :-K
Ja bych jen po letech zmenila heru na maslo a pridavam do testa trochu holandskeho kakaa, aby byly platy tmavsi. Moc zdravim!

katyvypl

1. 11. 2020 10:29

Už dlouho sem chci napsat, že je to báječný recept. :-8:yes: Včera jsem zase pekla, tak konečně píši. Když jsem poprvé viděla bochánky těsta, nevěřila jsem, že půjdou vyválet na velký plech. Ale s těstem se pracuje jedna báseň. Ve srovnání s klasickým medovníkem je tohle jasný vítěz, moc děkuji za recept. :-K

katyvypl

3. 7. 2018 22:01

bartja: Tak já to zkusím, přinejhorším přidělám další. :-D Mám opravdu veliké plechy, 35 x 43 cm. ;-)

bartja

3. 7. 2018 21:57

katyvypl: Dobrý den, klasický velký plech do trouby :-)

katyvypl

3. 7. 2018 21:53

Prosím na jak velký plech válíte těsto? :-? Chtěla bych synovi upéct tento medovník k narozeninám a nevím, zda toto množství bude dostačující, či ho zdvojnásobit... Medovník bych potřebovala totiž opravdu velký. ;-)

janatka janatka

15. 10. 2015 16:25

O víkendu jsme se do toho pustily s dcerou. Já uhnětla těsto a zbytek to nejdůležitější už bylo na dceři, prý mě k tomu nepustí :-)), takže jsem ji přenechala žezlo a Lenka vyvalovala, trochu se u toho rozčilovala, ale nakonec to dala a byl úžasný:-p:yes: Dala jsem celé kilo mouky a z té potom odebrala tři lžíce mouky a místo mouky přidala tři lžíce kakaa. Měly jsme světlý salkový krém, takže jsme chtěly těsto tmavé. Opravdu je chutný a za víkend se snědl.

bartja

16. 9. 2013 18:59

bystrouska: Super! Dobrou chuť! :-)

bystrouska

16. 9. 2013 18:50

Upekla jsem svůj první medovník:-O a je to paráda:yes:. S těstem se dobře pracovalo, medovník je moc dobrý:-p, není tak sladký, prostě super:yes::yes::yes:. Jako důkaz jsem přidala fotky a + bod:-K.

bartja

13. 9. 2013 16:59

Lenka: Děkuji, Leni. Množství cukru jsem upravila. Pokud bych to dělala podle původního receptu, tak by se mělo dávat více jak půl kila cukru. Dobrou chuť! :-)

Lenka

13. 9. 2013 16:37

Hlásím, že medovník je výborný. Měkký byl už včera (druhý den po upečení), ale dnes je o hodně lepší. Nejvíc oceňuji, že ač má lehce medovou chuť, není přeslazený jako většina ostatních medovníků.

bartja

11. 9. 2013 19:54

Lenka: Snad to lednička uhlídá :-) :-D

Lenka

11. 9. 2013 19:44

Medovník je už promazaný, i krém je nad očekávání dobrý. Marmeládu jsem použila domácí višňovou. Takže už zbývá jen omotat ledničku ostnatým drátem a obložit dynamitem, aby se mohl náležitě uležet. :-))

bartja

11. 9. 2013 18:14

Lenka: Leni, díky za zprávu. Jsem ráda, že se placky povedly, dejte mi pak vědět, jak Vám medovník chutnal :-) Zatím se mějte :-)

Lenka

11. 9. 2013 16:56

Tak jsem konečně našla čas k vyzkoušení. Omlouvám se za všechny pochybnosti, těsto je naprosto skvělé. Po zpracování těsta i s podsypáváním placek při válení mi zbylo přesně 170 g mouky (z 1 kg). Mám upečených krásných 6 placek na celý velký plech. S těstem se pracovalo výborně, teď čekám až vychladne krupice. Jestli bude konečný výsledek tak dobrý, jak je snadno a lehce vyrobitelný, tak se už nemůžu dočkat. :-p

bartja

6. 8. 2013 18:46

Lenka: Ani já se nechci hádat a věřím, že ten recept přijde někomu zvláštní. Jelikož se vejce, cukr a tuk na začátku rozpustí, tak je pak té hmoty celkem dost (ten cukr ode dna malinko karamelizuje). Je mi sice jenom dvacet let, ale zvládla jsem to:-) Hezký den :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: domácí medovník na plech medovník recept krém na medovník z kaše medovník na plech recept na medovník jak upect medovnik medovník bez mouky medovnik s marmeládou medovník recept na plech medovnik bez vajec mouka do medovníku domácí medovník s krupicí recept medovník na plechu medovník recept 700 g mouky medovník-recept medovník krém do medovníku medovnk domácí medovník krém krem z krupice do medovniku

Suroviny: cukr, mléko, med, máslo, soda jedlá, vejce, mouka hladká, kakao holandské, mléko, krupice, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, ořechy mleté, marmeláda rybízová

TopRecepty.cz

Světlý medovník

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QX1l