Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Světlý medovník

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

6. 8. 2013 15:27

Suroviny pro 20

20

Nutriční hodnoty

Energie43 412 kJ / 10 376 kcal
Bílkoviny208,63 g
Tuky350,61 g
Vláknina36,75 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 10,73 g
Sůl1,88 g
Sacharidy1 578,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hlavní fotka je medovník ze 4 plátů, který jsem dělala před 2 měsíci - ingredince jsou stejné, akorát recept je upravený pro 4 pláty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bartja

1. 11. 2020 10:42

katyvypl: Krasny den, Katy, moc dekuji za zpravu :-K
Ja bych jen po letech zmenila heru na maslo a pridavam do testa trochu holandskeho kakaa, aby byly platy tmavsi. Moc zdravim!

katyvypl

1. 11. 2020 10:29

Už dlouho sem chci napsat, že je to báječný recept. :-8:yes: Včera jsem zase pekla, tak konečně píši. Když jsem poprvé viděla bochánky těsta, nevěřila jsem, že půjdou vyválet na velký plech. Ale s těstem se pracuje jedna báseň. Ve srovnání s klasickým medovníkem je tohle jasný vítěz, moc děkuji za recept. :-K

katyvypl

3. 7. 2018 22:01

bartja: Tak já to zkusím, přinejhorším přidělám další. :-D Mám opravdu veliké plechy, 35 x 43 cm. ;-)

bartja

3. 7. 2018 21:57

katyvypl: Dobrý den, klasický velký plech do trouby :-)

katyvypl

3. 7. 2018 21:53

Prosím na jak velký plech válíte těsto? :-? Chtěla bych synovi upéct tento medovník k narozeninám a nevím, zda toto množství bude dostačující, či ho zdvojnásobit... Medovník bych potřebovala totiž opravdu velký. ;-)

janatka janatka

15. 10. 2015 16:25

O víkendu jsme se do toho pustily s dcerou. Já uhnětla těsto a zbytek to nejdůležitější už bylo na dceři, prý mě k tomu nepustí :-)), takže jsem ji přenechala žezlo a Lenka vyvalovala, trochu se u toho rozčilovala, ale nakonec to dala a byl úžasný:-p:yes: Dala jsem celé kilo mouky a z té potom odebrala tři lžíce mouky a místo mouky přidala tři lžíce kakaa. Měly jsme světlý salkový krém, takže jsme chtěly těsto tmavé. Opravdu je chutný a za víkend se snědl.

bartja

16. 9. 2013 18:59

bystrouska: Super! Dobrou chuť! :-)

bystrouska

16. 9. 2013 18:50

Upekla jsem svůj první medovník:-O a je to paráda:yes:. S těstem se dobře pracovalo, medovník je moc dobrý:-p, není tak sladký, prostě super:yes::yes::yes:. Jako důkaz jsem přidala fotky a + bod:-K.

bartja

13. 9. 2013 16:59

Lenka: Děkuji, Leni. Množství cukru jsem upravila. Pokud bych to dělala podle původního receptu, tak by se mělo dávat více jak půl kila cukru. Dobrou chuť! :-)

Lenka

13. 9. 2013 16:37

Hlásím, že medovník je výborný. Měkký byl už včera (druhý den po upečení), ale dnes je o hodně lepší. Nejvíc oceňuji, že ač má lehce medovou chuť, není přeslazený jako většina ostatních medovníků.

bartja

11. 9. 2013 19:54

Lenka: Snad to lednička uhlídá :-) :-D

Lenka

11. 9. 2013 19:44

Medovník je už promazaný, i krém je nad očekávání dobrý. Marmeládu jsem použila domácí višňovou. Takže už zbývá jen omotat ledničku ostnatým drátem a obložit dynamitem, aby se mohl náležitě uležet. :-))

bartja

11. 9. 2013 18:14

Lenka: Leni, díky za zprávu. Jsem ráda, že se placky povedly, dejte mi pak vědět, jak Vám medovník chutnal :-) Zatím se mějte :-)

Lenka

11. 9. 2013 16:56

Tak jsem konečně našla čas k vyzkoušení. Omlouvám se za všechny pochybnosti, těsto je naprosto skvělé. Po zpracování těsta i s podsypáváním placek při válení mi zbylo přesně 170 g mouky (z 1 kg). Mám upečených krásných 6 placek na celý velký plech. S těstem se pracovalo výborně, teď čekám až vychladne krupice. Jestli bude konečný výsledek tak dobrý, jak je snadno a lehce vyrobitelný, tak se už nemůžu dočkat. :-p

bartja

6. 8. 2013 18:46

Lenka: Ani já se nechci hádat a věřím, že ten recept přijde někomu zvláštní. Jelikož se vejce, cukr a tuk na začátku rozpustí, tak je pak té hmoty celkem dost (ten cukr ode dna malinko karamelizuje). Je mi sice jenom dvacet let, ale zvládla jsem to:-) Hezký den :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí medovník na plech medovník recept krém na medovník z kaše medovník na plech recept na medovník jak upect medovnik medovník bez mouky medovnik s marmeládou medovník recept na plech medovnik bez vajec mouka do medovníku domácí medovník s krupicí recept medovník na plechu medovník recept 700 g mouky medovník-recept medovník krém do medovníku medovnk domácí medovník krém krem z krupice do medovniku

Suroviny: cukr, mléko, med, máslo, soda jedlá, vejce, mouka hladká, kakao holandské, mléko, krupice, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, ořechy mleté, marmeláda rybízová

TopRecepty.cz

Světlý medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QX1l