Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 43 412 kJ / 10 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 208,63 g |
| Tuky | 350,61 g |
| Vláknina | 36,75 g |
| Cholesterol | 1,74 g |
| Sodík | 10,73 g |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 1 578,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce na mírný oheň (2) dáme cukr, vejce, máslo, sodu, mléko, med a mícháme. Po rozpuštění mícháme ještě asi 3 minuty (cukr ode dna mírně karamelizuje).
Krok 2: Pak se přidá postupně cca 700 - 800 g hladké mouky a udělá se těsto. Zbytek mouky si nechte na vál, kde se těsto ručně dodělá do takové podoby, aby nebylo moc gumové (tvrdé) a dalo se hezky vyválet. Každé těsto je jiné, já jsem dala do posledního medovníku max. 950 g mouky (do předchozího jsem dala naopak něco málo přes 1 kg). Rozdělíme na 6 dílů.
Krok 3: Vymažeme plechy. Vyválíme placky na velikost plechu a pečeme v troubě (160°C) - pozor, těsto se peče velmi rychle (4-6 minut).
Krok 4: Krém: Z mléka a krupice si uvaříme kaši na vodní lázni. Necháme vychladnout. Poté přidáme měkké máslo, cukry, rum a šleháme.
Krok 5: Na 1. a 5. placku dáme marmeládu (já dávám domácí marmeládu z červeného rybízu). Na 2., 3., 4. a 6. placku natřeme krém. Po namazání posledního plátu posypeme mletými ořechy. Necháme 1-2 dny v chladu.
Zveřejněno 6. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Světlý medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QX1l
Moje poznámka
Světlý medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QX1l
Nejnovější recepty
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 3 hodinami
Pečený krůtí krk
Přidáno před 3 hodinami
Plněný bramborový knedlík špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené brambory s krkovičkou a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový a jablečný závin z kynutého těsta
Krupe před 10 minutami
Celozrnné wafle
Kajkajak před 10 minutami
Vepřové řízky
magdalenka před 31 minutami
Kuře na zelí (recept od dědy)
magdalenka před 38 minutami
Kuskus se zeleninou a hlívou ústřičnou
magdalenka před 46 minutami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
JaninaS před 1 hodinou
Česnekový sumeček smažený na másle
magdalenka před 1 hodinou
Jablečné poháry
MiruMiru před 1 hodinou
Koláč s jablečnou nádivkou
Kristinaaa před 2 hodinami
Kuskus - základní příprava
Maestra před 2 hodinami
Tématické fráze:
domácí medovník na plech,
medovník recept,
krém na medovník z kaše,
medovník na plech,
recept na medovník,
jak upect medovnik,
medovník bez mouky,
medovnik s marmeládou,
medovník recept na plech,
medovnik bez vajec,
mouka do medovníku,
domácí medovník s krupicí,
recept medovník na plechu,
medovník recept 700 g mouky,
medovník-recept,
medovník,
krém do medovníku,
medovnk,
domácí medovník krém,
krem z krupice do medovniku
Suroviny:
cukr,
mléko,
med,
máslo,
soda jedlá,
vejce,
mouka hladká,
kakao holandské,
mléko,
krupice,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
ořechy mleté,
marmeláda rybízová
Komentáře (26)
Ja bych jen po letech zmenila heru na maslo a pridavam do testa trochu holandskeho kakaa, aby byly platy tmavsi. Moc zdravim!