

Vepřová žebírka s jablky akečupem
Suroviny
- 4 žebírka
- sůl
- olej
- 2 jablka
- Podle chuti:
- kečup
- citronová šťáva
- cukr
Postup přípravy receptu
Žebírka při okrajích nařízneme, do poloviny odřízneme od kosti, osolíme a v oleji po obou stranách opékáme. Měkká žebírka dáme na nahřáté talíře.
Jablka oloupáme a nakrájíme na silnější plátky a v tuku po žebírkách je po obou stranách opečeme. Žebírka přelijeme horkým kečupem, podle potřeby dochuceným citronovou šťávou a cukrem a obložíme horkými jablky.
Zbylou šťávu maličko podlijeme, osolíme, povaříme a nalijeme přes žebírka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová žebírka s jablky akečupem
-
Tak, další recept, co mi nějak unikl. S jablky a masem už jsem něco vyzkoušela a byla jsem překvapená, jak to bylo dobré.