Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojmo

Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase a nakládaných okurkách. Výborná je i variace z vepřového masa, která vykouzlí úsměv na tváři každého strávníka. Tradiční česká kuchyně má zkrátka své kouzlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

3. 2. 2009 17:09

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie295 kJ / 70 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky0,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva hubova eva hubova

12. 2. 2011 21:30

Moc dobré:-ppřidala jsem fotečku a:yes:+19

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 8. 2010 10:52

Pravá znojemská omáčka je opravdu hovězí maso na omáčku s přidáním sladkokyselých okurek.;-):yes:+1
Pokud dáte ještě uzeninu nebo vejce už se nejedná o znojemskou omáčku.Jistě Vám jídlo chutnalo i tak.;-)

lucye

18. 8. 2010 16:30

dobrutka:-)

janatka janatka

8. 1. 2010 13:00

No jo znojemskou to doma můžem.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 10. 2009 20:01

Irisko, super! A děkuji za fotku!;-)

Iriska Iriska

11. 10. 2009 19:30

ZNOJMO bylo opravdu moc, moc dobré. Přidala jsem jenom jednu nožku párku, která se v lednici samotná bála. A měli jsme to s haluškami. :yes: Přidávám bodík +

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 7. 2009 10:54

Fantazii se meze nekladou, Vašku!:yes::-))

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

11. 7. 2009 09:54

Dovaříno.Moc se mi to povedlo. Jen se tetelím a sklídím pochvalu. Ale stejně jsem něco provedl. Dělal jsem v papiňáku a téměř maso rozvařil a při vyndavání jsem musel dávat sakra bacha(ale to neva, on si to zadek přebere HI HI). Nezlob se, ale trochu jsem experimentoval, ale myslím k lepšímu. (Alespoň podle mne a ženy).Maso osolím a opepřím a obalím v mouce (PH) a z obou stran opeču zprutka na oleji.Maso vyjmu.Do oleje jsem přidal sádlo a dal cibulku dosklovata a přidal PH mouku. Udělal troch tmavší jíšku(nespálil)a zalil vodou a přidal Masox. Rozmíchal a vrátil maso.Udělal doměka.Maso vyjmul, přidal lžíci plnotučné hořčice a vsypal nahrubo nastrouhané okurky. Vmíchal asi 1/2 kelímku zakysané smetany a dochutil. Odstavil.Vmíchal nasekané natvrdo uvařené vejce a vrátil maso.Spolu s houskovým knedlíkem to byl luxus.Škoda, že nemám foťák. Tak úříště. Ahoj Václav.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 7. 2009 19:30

Vašíku, tak ať chutná, pak dej vědět a díky za bodík!:-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

10. 7. 2009 13:44

Jani je vybráno. Budu dělat tvoje "ZNIJMO" ale od všeho trochu. A tak tam použiju vychytávku od Babinky a nastrouhám tam nahrubo vařené vajíčko a zblajznem to s houskovým knedlíkem. Dělat to budu už navečer a jak mám zkušenost s omajdama, zejtra bude perfektně rozležené. Dnes byo ražničí a brambor a v neděli bude kuře, zase s bramborem. A ty máš sice opožděně ale přece +bodík.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 5. 2009 19:49

Jiřko, Bibi, díky!!:-)

Bibinka Bibinka

30. 5. 2009 14:32

Jiřinko, taky znojmo dělávám s knedlíkama a navíc si uvařím vajíčko na tvrdo a nastrouhám ho do omáčky. Tahle omáčka je opravdu moc dobrá:-p a tak dávám boďana:yes:

Jikotka Jikotka

30. 5. 2009 13:15

Dneska jsem dělala znojemskou z vepřového masa a byla jsem překvapená jaké je to výborné :-p:-p,všichni jsme si pochutnali :yes::yes::-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 2. 2009 19:47

Díky za plusíky, holky, moc se mi nepovedla fotka:-//

Merylas Merylas (moderátorka)

3. 2. 2009 18:54

Jani, znojemskou taky dělám :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: znojemská omáčka s vajíčkem a okurkou znojmo omáčka omáčka znojmo hovězí znojmo pravá znojemská omáčka znojemská omáčka s vajíčkem znojemská omáčka s vajíčkem a salámem znojemská hovězí omáčka jak uvařit znojemskou omáčku top recepty jaké maso na znojemskou omáčku pravá znojemská pečeně znojmo omacka recept znojemská omáčka z vepřového znojem omačka prava znojemská omáčka recept hospodska znojemska omačka znojemska recept omáčka s vajíčkem a okurkou znojemská omáčka top recept

Suroviny: maso hovězí, cibule, olej, sůl, pepř, okurky sterilované, mouka hladká

TopRecepty.cz

Znojmo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Z9