Smažák bez obalování (pro lenochy)
Kdo by neměl rád smažák? Je to rozhodně jedno z nejoblíbenějších rychlých a smažených jídel u nás. A pokud chcete ještě víc ušetřit čas, vyzkoušejte tuto bezobalovou variantu. Plátek sýra stačí nechat vysmažit na olej do zlatavé kůrčičky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2022 19:52
MartaU: to zní moc dobře
24. 4. 2022 16:02
to není klasický smažák, ale jen opečený sýr
10. 2. 2021 15:17
Né že by mi to vyteklo ale olej stříkal uplně všude
5. 7. 2017 14:32
Vyzkouším, ale nevím jestli to bez kůrčičky bude ono :)
4. 11. 2015 12:40
Aby se neroztekl před utvořením kůrčičky, je možné dát sýr na deset minut do mrazáku a pak rovnou na rozpálenou pánev.
23. 5. 2015 09:41
Zdravíčko všem,aby mi nevytekl smažák, tak místo mouky obalím sýr v solamylu. Úspěch zaručen
1. 3. 2014 17:09
Když se mi nechce obalovat sýr,nastrouhám ho,jako na brambor.placky.Misku vymažu tukem ,obsypu strouhankou,šupnu tam nastrouhaný sýr,můžeme dát celé vejce nebo trochu šunky,taky nastrouhat a
zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka
zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka
28. 2. 2014 08:22
casino: Piastra znamena ve spisovne italstine opravdu plotna, plat. Syr vhodny ke grilovani se rekne vseobecne FORMAGGIO DA PIASTRA, takze to neni jmeno syru, ale druh, nebo urceni.. Jmena jsou ruzna, ale je to vzdy syr vyrobeny ze syroveho mleka a jen kratce ulezely, jsou jich desitky. Prakticky skoro vsechny italske syry se vyrabeji ze syroveho mleka. Ty urcene na gril(da piastra), jsou vetsinou ve forme valecku, nebo cihly a maji tenkou prirodni kurku, aby se na grilu "nerozjely"
28. 2. 2014 01:51
U "mého" Itala jsem potkal sýr, který lze smažit bez obalování. Říká mu PIASTRA (plotna, deska, přeneseně sporáková plotna) ale myslím, že je to regionální název z Jižního Tyrolska.
Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala...
Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala...
2. 12. 2013 00:45
1974andrea: přepuštěné máslo má větší odolnost
26. 11. 2013 16:00
Majka8:jste moje krevní skupina taky mě květák nebaví ale obaluju tak,že růžičky postupně dávám do sáčku s moukou ve vajíčku vymáchám vidličkou a dám postupně do sáčku se strouhankou.dávám vždy tak 4 růžičky a protřepu.mezitím na hlubokém pekáči v troubě rozpálím na plný výkon 3/4lahve oleje dám květák a jednou obrátím a je hotovo.květák obaluji syrový.když olej vychladne přeleju do hrnku a mám na příště protože se vůbec nepřepálízkoušela jsem pokus omyl ale tohle klaplo
25. 11. 2013 18:42
Andri,tak toto vypadá lákavě
Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevytečehttp://www.toprecepty.cz/recept/21027-smazeny-syr-...
Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevytečehttp://www.toprecepty.cz/recept/21027-smazeny-syr-...
25. 11. 2013 14:07
Majda:Tak to mě mrzí, asi pozvolným pečením nebo typem sýru s vysokým podílem tuku
25. 11. 2013 13:49
Zkusila a stejně mi to vyteklo kašlu na smažák!!!!
25. 11. 2013 13:36
Hanka:
Hanka:
Hanka:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 12 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 6 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 11 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 12 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak na smaženou rýži? Je to skvělá příloha a výborné hlavní jídlo, které vyzkoušíme podle jednoduchého receptu
Další recepty
Tématické fráze: obalovany syr v troube jak obalit sýr bez vajíčka jak se obaluje sýr smažák bez strouhanky smažák v těstíčku obalovany syr bez strouhanky obalovaný sýr jinak obalovaný strouhany sýr obalovaný sýr bez vajíčka v čem obalit květák smazak bez vajicka smažák z květáku smazak v troube smazak v troube v čem obalit sýr mouka na obalováni obalovaný smažený uzený sýr smažený sýr bez strouhanky strouhaný smažák obalování bez strouhanky
Smažák bez obalování (pro lenochy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6wG
54 názorů