Kynuté super koláče
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 478 kJ / 8 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,21 g |
Tuky | 109,11 g |
Vláknina | 60,99 g |
Cholesterol | 1,22 g |
Sodík | 438 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 1 686,17 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S tvarohem a ořechy nejlepší:)))
Aby byl někdo spokojen tak jsem si recept půjčila od autorky Marcella dekuji a recept i kolacky jsou super .-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 7. 2014 14:35
casino: čím to je, že se při tvých komentářích - něco naučím a i se zároveň pobavím.
10. 7. 2014 09:02
casino:
10. 7. 2014 08:05
casino:
10. 7. 2014 07:32
casino: Krásně ses zakecal, a i mě pobavil a poučil!! To o sádle jsem vážně nevěděla. Takže TOHLE považuji za dobré rady k receptu!! A TVŮJ koláček je opravdu zdařilý výrobek! Chválím!!
9. 7. 2014 22:38
casino:jj..zakecal a mně úžasně pobavil a hlavně poučil
9. 7. 2014 22:30
Respektuji moderátora a k obšlehnutému rcp se změněným názvem se vyžvejknu tam, jak je kázáno nám.
Dokonce ani ke zmršeným obrázkům se nebudu vyjadřovat, protože jak vidět níže v komentářích, jsou někteří buď slepí, nebo nevidí, nebo nevědí jak by měl koláček s povidlím vypadat, resp. jak vypadat nemá.
Tedy k rcp:
Toto zde je jedno z nejlepších těst co znám (sádlo dělá zázraky)… O jeden level lepší už je pouze těsto, kde se polovina hladké mouky nahradí polohrubou.
Hrnkové rcp nesnáším…, ale tady to odhaduji, že mouky je asi 1kg a na kilo mouky dát „špetku soli“, tak to jedině tehdy, že máte prstíky jako ta pohádková přadlena paleček a vezmete mezi ně 3 KL soli!
Roztečená povidla?
To znám velmi dobře z vlastní amathééérské praxe. Z obrázků lze usuzovat, že autorka má povidla taky ráda a nešetřila. Já taky nešetřím a na jeden koláček dávám min. ½ KL povidel. Pokud použijete běžná, tedy povětšině „chemicky“ zahuštěná z marketu tak to ani jinak dopadnout nemůže. Pokud si je tedy nezahustíte sami.
Nejrychlejší je to např. piškotovými drobečky, ale to už není to pravé povidlové!
Další možnost je, posichrovat si to množstvím drobenky, ale ani to není spolehlivé řešení.
Už když vybírám povidla, tak v plastových kelímcích! Trochu je podlábím a občas se vyskytne poněkud tužší šarže a těmi se pak předzásobím (doma se nekazí a ani eletriku nežerou a pokud vám je nesežere mančaft, tak s věkem pouze dozrávají).
Stane-li se, že se k pečení rozhodnu ze dne na den, tak jako tady, tak řídká povidla den před pečením napaplu na plýtký talíř a nechám je volně zaschnout, příp. jim ještě trošku pomůžu v troubě, třeba i při kynutí těsta. Na vdolečky pak dávám zaschlou povidlovou „kůži“ a řidší frakci rozetřu na táče.
Další faktor neúspěšnosti je velikost koláčků! Kolikrát jste viděli moravské tvarohové svatební „půlhubky“, ať už kynuté či převalované s povidly? Pokud ano, tak tam povidla byla v množství menším než malém, pouze symbolickém. Takže chce to koláčky patřičně zplacatět a vytvořit pořádný důlek; já prodůlkovávám skoro až na plech (snad je to z přefiknutého koláčku na obrázku patrné). Pomašluji vejcem (s MLÉKEM!) dám povidla a bohatě zasypu drobenkou. A dá-li příroda, tak se dílo podaří.
Na to, jak moc koláče vyběhnou (znáte to: trochu těsta dole, tvaroh, pak nic než vzduchová bublina a dál už těsto jako Říp s rozteklými povidly) má vliv i tvaroh, resp. množství „vody“ v něm! Já měkký (nepoužívám z vaniček!!!) odvodňuji… Dnes jsem to naschvál zvážil: ze 4 kostek mi zbylo 600g!!!
Pak jsem ho naředil kapkou mléka, cukrem, žloutkem a tekutým máslem)
Uf, to sem se zase zakecal
Dokonce ani ke zmršeným obrázkům se nebudu vyjadřovat, protože jak vidět níže v komentářích, jsou někteří buď slepí, nebo nevidí, nebo nevědí jak by měl koláček s povidlím vypadat, resp. jak vypadat nemá.
Tedy k rcp:
Toto zde je jedno z nejlepších těst co znám (sádlo dělá zázraky)… O jeden level lepší už je pouze těsto, kde se polovina hladké mouky nahradí polohrubou.
Hrnkové rcp nesnáším…, ale tady to odhaduji, že mouky je asi 1kg a na kilo mouky dát „špetku soli“, tak to jedině tehdy, že máte prstíky jako ta pohádková přadlena paleček a vezmete mezi ně 3 KL soli!
Roztečená povidla?
To znám velmi dobře z vlastní amathééérské praxe. Z obrázků lze usuzovat, že autorka má povidla taky ráda a nešetřila. Já taky nešetřím a na jeden koláček dávám min. ½ KL povidel. Pokud použijete běžná, tedy povětšině „chemicky“ zahuštěná z marketu tak to ani jinak dopadnout nemůže. Pokud si je tedy nezahustíte sami.
Nejrychlejší je to např. piškotovými drobečky, ale to už není to pravé povidlové!
Další možnost je, posichrovat si to množstvím drobenky, ale ani to není spolehlivé řešení.
Už když vybírám povidla, tak v plastových kelímcích! Trochu je podlábím a občas se vyskytne poněkud tužší šarže a těmi se pak předzásobím (doma se nekazí a ani eletriku nežerou a pokud vám je nesežere mančaft, tak s věkem pouze dozrávají).
Stane-li se, že se k pečení rozhodnu ze dne na den, tak jako tady, tak řídká povidla den před pečením napaplu na plýtký talíř a nechám je volně zaschnout, příp. jim ještě trošku pomůžu v troubě, třeba i při kynutí těsta. Na vdolečky pak dávám zaschlou povidlovou „kůži“ a řidší frakci rozetřu na táče.
Další faktor neúspěšnosti je velikost koláčků! Kolikrát jste viděli moravské tvarohové svatební „půlhubky“, ať už kynuté či převalované s povidly? Pokud ano, tak tam povidla byla v množství menším než malém, pouze symbolickém. Takže chce to koláčky patřičně zplacatět a vytvořit pořádný důlek; já prodůlkovávám skoro až na plech (snad je to z přefiknutého koláčku na obrázku patrné). Pomašluji vejcem (s MLÉKEM!) dám povidla a bohatě zasypu drobenkou. A dá-li příroda, tak se dílo podaří.
Na to, jak moc koláče vyběhnou (znáte to: trochu těsta dole, tvaroh, pak nic než vzduchová bublina a dál už těsto jako Říp s rozteklými povidly) má vliv i tvaroh, resp. množství „vody“ v něm! Já měkký (nepoužívám z vaniček!!!) odvodňuji… Dnes jsem to naschvál zvážil: ze 4 kostek mi zbylo 600g!!!
Pak jsem ho naředil kapkou mléka, cukrem, žloutkem a tekutým máslem)
Uf, to sem se zase zakecal
9. 7. 2014 17:18
Ano opravdu při peceni se roztekly
9. 7. 2014 17:06
Hell.: ...ano, líbí se mi, při pečení se občas povidla z povrchu svezou, to není na závadu...
9. 7. 2014 16:02
adusenka:Teda já jsem na pečení sladkostí přímo leváale koláčky vypadají moc lákavě a já bych si pochutnala hlavně na těch tvarohových,mňam
9. 7. 2014 10:31
Dajda: Přečetla sis pořádně, co jsem napsala? Názory jsem nevymazala, jen přesunula směr diskuze a tam lze diskutovat až do aleluja. Pokud ale někdo hledá názor na recept jako takový, tak ho právě ta diskuze odradí, tak to, prosím, respektuj, a diskutuj na Diskuzi. ještě jednou děkuji za pochopení.
9. 7. 2014 10:25
spagetka: Chápu, moje názory se nelíbí. Nebudu tedy házet hrách na zeď a kazit si léto!
9. 7. 2014 10:12
Příspěvky netýkající se hodnocení receptu jsou přesunuty sem a zde též diskutujte o autorství apod. Když někdo bude hledat ohlasy na recept, tak se nebude tímto chtít prokousávat, děkuji za všechny kuchaře a pekaře
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2442
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2442
8. 7. 2014 23:54
Hell.:Zbytečná kritikaHlavně že jsou dobré a to určitě jsou.
8. 7. 2014 17:34
DJ to myslíš vážně, že vypadají luxusně? Nooo, nějak nemůžu souhlasit a to ani když zavřu pravé oko (na levé hůř vidím). Podle mého by autorce neuškodilo trošku více píle a manuálního úsilí při vytváření konečného produktu. Nicméně věřím, že chutnají dobře.
8. 7. 2014 11:52
http://www.toprecepty.cz/recept/3803-kynute-testo-...spagetka:diky hledani jsem si prosla par zajímavých receptu :)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 43 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kypřicí prášek neboli prášek do pečiva - jak funguje a k čemu se používá
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: kynute kolače kynute koláčky nejlepší kynuté těsto na koláče kynuté koláče recepty super.cz kynute kolace recept kynuty kolac nejlepší kynuté koláče nejlepší recept kynuté těsto koláče recept na kynuté koláče kynuté převalované koláče hrnkove kynute testo kynuté svatební koláče recept na kynuté svatební koláče super recepty koláce kynute recept na koláče bez kynutí super cz hrnkové kynuté těsto na koláč recept kynuté koláče
Suroviny: mouka hladká, tuk, mléko, cukr, droždí, sůl, žloutek, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, vejce
Kynuté super koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVk6
19 názorů