Domácí lučina

adusenka Kuchařka: adusenka

Sýry 32 názorů

Suroviny

2x velký bílý jogurt (nebo 4 malé)
1 smetana ke šlehání
špetka soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme jogurt a smetanu (smetanu nešleháme) a špetku soli. Smícháme.

  2. Nachystáme si misku, do ni dáme cedník a já na to dala látkovou plenku (nejlepší). Nalijeme směs a plenku zavážeme gumičkou.

  3. Dáme odkapat do ledničky do druhého dne a domácí smetanová lučina je hotová.

  4. Potom můžete dochutit koprem, cibulkou, česnekem, pažitkou, paprikou, co má kdo rád, a namazat třeba na domácí chléb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí lučina

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Věra: Asi jsme měli plenu už ošoupanou :-D

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Petra: Tak plenu jsem měla také a přesto mi to trvalo déle.:-p

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Já nechávám odkapat na staré látkové pleně a do druhého dne je hotovo. :yes: Letmo jsem si přečetla komentáře a s lednicí teda fakt problém nemám ;-) A rozhodně nenasmrádne, jak tu někdo psal.....

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Domácí lučina super.Přidala jsem pažitku.Jen mi to trvalo 2 dny,než byla konzistence jak má být.Asi jsem měla silnější plátýnko.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Edita: u nás se tyhle typy sýru snědí nejdéle do týdne (podle množství) a ten týden vydrží stoprocentně ;-);-). Používám na nejrůznější recepty, na sladko, naslano.....

    Odpovědět

  • Edita Edita(neregistrovaná)

    Chtěla bych se zeptat, jak ta lučina dlouho vydrží? Procházela jsem hodně receptů a komentářů, ale nikde ani zmínka, asi nikomu tak dlouho nevydržela. :-D

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Tento recept uváděl Láďa Hruška v televizi.Je to výborná Lučina, lepší než co se koupí.Děláme ji už hodně dlouho.:yes:Kantorovaeva22@seznam.cz

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jitkas: Jitko, já to do lednice nedávám, nechci, aby mi nasmrádla a pak, nikdy tam nemám tolik místa. prostě mám to vyzkoušené takto a tak to funguje, tobě zas jinak, takže každá dle svého ;-);-):yes::yes: Víš co je hlavní, že obě máme výsledný produkt, jaký chceme :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    spagetka: Tak to slysim poprve, vzdy davam do cedniku a lednice a vykape to perfektne. I tech 25°C je hodne, kdyby to bylo tak +- 10°C, mozna bych souhlasila.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jitkas: Jitko, já to dávám do sprcháče a přes noc, aby rodina nebrblala, že se nemůže koupat:-D. A i když venku je vedro, v bytě dokážu mít teplotu tak do 25°C (zatažené žaluzky, zbytečně nepouštět teplo do bytu, větrák.... ) takže to jde. Je ale fakt, že si můžeme přece vybrat, kdy budeme co vyrábět, pokud máme moc teplo v bytě, tak holt to musí počkat ;-);-)
    Do lednice to určitě není dobré dávat, ve velkém chladu to nevykape pořádně

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    spagetka: Ovsem kdyz je venku 30°C doporucuji lednici a tam se to dost spatne zavesuje, chybi prostor, tedy v te moji.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Daleko nejlépe podobné výrobky vykapou, když se zavážou do bavlněného sáčku nebo do pleny, pevně omotají a zavěsí, pod to pak dát misku nebo kastrol na zachycení. Občas sesuneme ovaz těsně nad povrch, aby znova vykapala přebytečná syrovátka. Ve vzduchu to vykape daleko lépe a hmota je kvalitnější.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Osobne doporucuji pouzit na vylozeni cedniku "hadrik" mensich rozmeru, aby jej jen lehce prekryval.
    Eva: To snad nemyslite vazne? Uplne staci jako "dukaz" recept "vyzkouset", vyfotografovat, okomentovat a pridat do podobnych.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Mně tedy vůbec nevadí, že je recept vícekrát, alespoň vidím, že ho pořád někdo zkouší a bude asi dobrý. Co nechci nečtu! Dámy, páni jen posílejte recepty dál. Děkuji.::

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dajda: ok ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: domácí lucina ládi hrušky lucina ladi hrušky domácí lučina od ladi hrušky domácí lučina recept domácí lucina lada hruska domaci lucina láďa hruška recepty lučina lučina od ladi hrusky láďa hruška lučina domácí lučina podle ládi hrušky domácí lučina-láďa hruška láďa hruška domácí lučina lada hruska syr lucina lučina podle ladi hrusky recept lučina ládi hrušky lučina od hrusky lucina lada hruska domácí sýr lucina lada hruška-lučina recept na lučina od ládi hrušky