Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský dort Opavia

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ingrid.W

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 523 kJ /
1 798 kcal
Bílkoviny43,53 g
Tuky35,72 g
Vláknina2,88 g
Cholesterol 854 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy324,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. Krok 2: Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Krok 3: Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou podle návodu na balíčku. Krok 4: Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Krok 5: Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Krok 6: Hotové necháme uležet do druhého dne. Krok 7: Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.

Zveřejněno 14. 3. 2009

Poznámka autorky Ingrid.W

Tento recept je z piškotové Opavia kuchařky, foto taktéž.

Můj dortík vypadal trochu hůř, ale chutnal výborně :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský dort Opavia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkQB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský dort Opavia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkQB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-p:-p:-p:-p:-Oúžasné určitě vyzkouším :-O:yes::yes:

vypadá velmi chutně :yes:

Dnes u mně byla návštěva a pro ni byla ta čokoládová hmota příliž hořká. Chutná jako čokoláda Lindt 80% - takže u mně 1***.;-)

Dělala jsem tento moučník dnes. Odebrala jsem asi polovonu bílého krému, a když se do té druhé půlky dá svařené kakao, tak je toho mnohem víc než toho bílého krému. Pamatuji si tu původní fotku z Opavia kuchařky a tam byly vrstvy skoro stejně velké a to v tomto případě není možné. Chuťově bude asi dobrý - zatím tuhne, ale co jsem olízala ze stěrky, tak to je mňam mňam ...:-8:-8:yes::yes: +;-)

Papričko :-), Ď.:-8
Ačkoli jeho pubertální (nebo postpubertální) kritika padá velmi často na mou hlavu, fotky mi kupodivu pochválil...:-O;-)

Elizo souhlasím a navíc konečně vím, proč máš tak krásné fotky. Syn má prostě jen geny po matce.:yes:;-)

Ingrid, měla jsi vyfotit ten svůj :-p. Já osobně si myslím, že fotky z talíře nakonec vypadají líp a lákavěji, než ty "umělohmotné" a přearanžované. Syn studuje fotografii a tak vím, jak řada fotek "jídel" vzniká. Předlohy bývají často velmi nepoživatelné...;-) Lampy v ateliérech produkují vysoké teploty...

Promiň, teď jsem dočetla i poznámku, kde to píšeš. No nevím. Myslím, že se sem vkládají jen vlastní fotky a ne okopírované. Raději vyfoť ten svůj méně povedený, ale tebou udělaný.;-)

Poznámky se asi moc nečtou, tak to foto raději smažu:-)

Tak vidím, že nejsem sama...;-)Já bych byla raději pro žádné foto než toto:-8

Ingrid promiň, ale tuhle fotku znám a ty její autorkou nejsi. :no:

Tématické fráze:
originál recept na dort pohádka, piškotová kuchařka opavia, pařížský moučník, pařížský dort foto, piškoty opavia, opavia.cz, opavia piškoty recepty, pařížský dort s piškoty, opavia kuchařka, piskoty opavia recepty, parizskydort, opavia piskoty, opavia piškotová kuchařka, parížský krém, kuchařka opavia, pařížský dort z piškotů, parizsky dort-recept, parizsky nepeceny dort, recepty-parizsky dort, pařížský piškotový dort

Suroviny:
piškoty, kakao, voda, želatina, máslo, cukr moučkový, žloutek, šlehačka, hobliny, oříšky, piškoty

Přidat fotografie receptu