

Tortellini s bylinkovou náplní
Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 400 gramů mouky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce vody
- špetka soli
- Náplň:
- 200 gramů špenátu
- 300 gramů Ricotty
- 2 žloutky
- 100 gramů strouhaného Parmazánu
- 3 lžíce sekané petrželky
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 50 gramů Parmazánu
- trocha másla
Postup přípravy receptu
Suroviny na těsto společně zpracujeme a vzniklé těsto necháme přikryté asi 20 minut odpočinout.
Mezitím očistíme a omyjeme špenát, uvaříme ho v osolené vodě, necháme okapat, vymačkáme a posekáme na jemno.
Sítkem protřeme ricottu, vmícháme strouhaný parmazán, petželku a špenát. Směs dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Odpočinuté těsto vyválíme na plát silný asi jako výška tupé strany nože a slenicí nebo formičkou vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm.
Do středu každého kolečka dáme kávovou lžičku náplně, okraje těsta potřeme bílkem a přeložíme do tvaru půlměsíčku tak, aby byly okraje pevně spojené.
Každý půlměsíček ovineme kolem prstu a konce k sobě pevně stiskneme, aby vznikl takový prstýnek. Tortelini necháme asi 10 minut odpočinout.
Potom je vaříme v osolené vroucí vodě 10-15 minut. Během vaření, často mícháme.
Po vyjmutí posypeme parmazánem a polejeme trochou rozpuštěného másla. Ihned podáváme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tortellini s bylinkovou náplní
-
Ingrid, nepíšeš jakou mouku - dala jsem hladkou. Těsto jsem udělala v mixéru.
Ale popravdě řečeno, jestli jsi toto dělala pro celou rodinu, tak klobouk dolu. Udělala jsem jich jenom trochu - nemám na to náturu. Jo a vařila jsem je pouze 2 minuty (byly ok), protože těsto je čerstvé a není usušené. Myslím, že 10-15 minut je moc hodně.
-
no jo, lepší je vařit než ty recepty psát, stejně si ten počítač pak udělá co chce...
-
kde je moje fotka?
-
Je to velmi pracné a musím říct, že než jsem dospěla k chuti, kterou tyto těstovinky mají mít, prošla jsem si trnitou cestou rozvařených a rozblemcaných kusů těsta v zelené vodě
Chce to jen trpělivost (vaši i strávníků).
-
To je úžasné...
Myslím, že bych nikdy nic takového nezvládla. Tak musím tortellini kupovat chlazené (někdy i sušené, no
). Ingrid, jsi šikovná
.