Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortellini s bylinkovou náplní

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ingrid.W

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 381 kJ /
3 437 kcal
Bílkoviny167,08 g
Tuky162,42 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 2,53 g
Sůl6,31 g
Sacharidy317,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto společně zpracujeme a vzniklé těsto necháme přikryté asi 20 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím očistíme a omyjeme špenát, uvaříme ho v osolené vodě, necháme okapat, vymačkáme a posekáme na jemno. Krok 3: Sítkem protřeme ricottu, vmícháme strouhaný parmazán, petželku a špenát. Směs dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Krok 4: Odpočinuté těsto vyválíme na plát silný asi jako výška tupé strany nože a slenicí nebo formičkou vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Krok 5: Do středu každého kolečka dáme kávovou lžičku náplně, okraje těsta potřeme bílkem a přeložíme do tvaru půlměsíčku tak, aby byly okraje pevně spojené. Krok 6: Každý půlměsíček ovineme kolem prstu a konce k sobě pevně stiskneme, aby vznikl takový prstýnek. Tortelini necháme asi 10 minut odpočinout. Krok 7: Potom je vaříme v osolené vroucí vodě 10-15 minut. Během vaření, často mícháme. Krok 8: Po vyjmutí posypeme parmazánem a polejeme trochou rozpuštěného másla. Ihned podáváme.

Zveřejněno 14. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tortellini s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxPD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tortellini s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxPD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ingrid, nepíšeš jakou mouku - dala jsem hladkou. Těsto jsem udělala v mixéru. ;-) Ale popravdě řečeno, jestli jsi toto dělala pro celou rodinu, tak klobouk dolu. Udělala jsem jich jenom trochu - nemám na to náturu. Jo a vařila jsem je pouze 2 minuty (byly ok), protože těsto je čerstvé a není usušené. Myslím, že 10-15 minut je moc hodně.:-)

:-// no jo, lepší je vařit než ty recepty psát, stejně si ten počítač pak udělá co chce...

:-O kde je moje fotka?:-!

Je to velmi pracné a musím říct, že než jsem dospěla k chuti, kterou tyto těstovinky mají mít, prošla jsem si trnitou cestou rozvařených a rozblemcaných kusů těsta v zelené vodě:-D:-) Chce to jen trpělivost (vaši i strávníků).;-)

To je úžasné...:-p Myslím, že bych nikdy nic takového nezvládla. Tak musím tortellini kupovat chlazené (někdy i sušené, no ;-) ). Ingrid, jsi šikovná :-).

Tématické fráze:
domácí tortellini, těsto na tortelini, těsto na tortellini, těstoviny s parmazánem, tortellini recept, těsto na torteliny, torteliny náplň, tortellini recepty, tortellini s ricottou, domácí tortelini, tortellini těsto, náplň do torteliny, náplň do tortelini, naplne do tortelini, tortellini se špenátem, náplň do těstovin, tortelini, torteliny náplně, torteliny-náplň, tortelini těsto

Suroviny:
vejce, mouka, olej, voda, sůl, špenát, sýr ricotta, žloutek, sýr parmazán strouhaný, petrželka, sůl, pepř, ořech muškátový, parmazán, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu