Tortellini s bylinkovou náplní

Ingrid.W Kuchařka: Ingrid.W

Těstoviny 5 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vejce
400 gramů mouky
1 lžíce oleje
1 lžíce vody
špetka soli
Náplň:
200 gramů špenátu
300 gramů Ricotty
2 žloutky
100 gramů strouhaného Parmazánu
3 lžíce sekané petrželky
sůl
pepř
muškátový oříšek
50 gramů Parmazánu
trocha másla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto společně zpracujeme a vzniklé těsto necháme přikryté asi 20 minut odpočinout.

  2. Mezitím očistíme a omyjeme špenát, uvaříme ho v osolené vodě, necháme okapat, vymačkáme a posekáme na jemno.

  3. Sítkem protřeme ricottu, vmícháme strouhaný parmazán, petželku a špenát. Směs dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

  4. Odpočinuté těsto vyválíme na plát silný asi jako výška tupé strany nože a slenicí nebo formičkou vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm.

  5. Do středu každého kolečka dáme kávovou lžičku náplně, okraje těsta potřeme bílkem a přeložíme do tvaru půlměsíčku tak, aby byly okraje pevně spojené.

  6. Každý půlměsíček ovineme kolem prstu a konce k sobě pevně stiskneme, aby vznikl takový prstýnek. Tortelini necháme asi 10 minut odpočinout.

  7. Potom je vaříme v osolené vroucí vodě 10-15 minut. Během vaření, často mícháme.

  8. Po vyjmutí posypeme parmazánem a polejeme trochou rozpuštěného másla. Ihned podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tortellini s bylinkovou náplní

  • Boubelinda Boubelinda

    Ingrid, nepíšeš jakou mouku - dala jsem hladkou. Těsto jsem udělala v mixéru. ;-) Ale popravdě řečeno, jestli jsi toto dělala pro celou rodinu, tak klobouk dolu. Udělala jsem jich jenom trochu - nemám na to náturu. Jo a vařila jsem je pouze 2 minuty (byly ok), protože těsto je čerstvé a není usušené. Myslím, že 10-15 minut je moc hodně.:-)

    Odpovědět

  • Ingrid.W Ingrid.W(autorka receptu)

    :-// no jo, lepší je vařit než ty recepty psát, stejně si ten počítač pak udělá co chce...

    Odpovědět

  • Ingrid.W Ingrid.W(autorka receptu)

    :-O kde je moje fotka?:-!

    Odpovědět

  • Ingrid.W Ingrid.W(autorka receptu)

    Je to velmi pracné a musím říct, že než jsem dospěla k chuti, kterou tyto těstovinky mají mít, prošla jsem si trnitou cestou rozvařených a rozblemcaných kusů těsta v zelené vodě:-D:-) Chce to jen trpělivost (vaši i strávníků).;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To je úžasné...:-p Myslím, že bych nikdy nic takového nezvládla. Tak musím tortellini kupovat chlazené (někdy i sušené, no ;-) ). Ingrid, jsi šikovná :-).

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí tortellini těsto na tortelini těsto na tortellini těstoviny s parmazánem tortellini recept těsto na torteliny torteliny náplň tortellini recepty tortellini s ricottou domácí tortelini tortellini těsto náplň do torteliny náplň do tortelini naplne do tortelini tortellini se špenátem náplň do těstovin tortelini torteliny náplně torteliny-náplň tortelini těsto

Zapomněl/a jsem heslo