

Norská ryba
Suroviny
- Filety z pangase
- 1 pórek
- 4 větší mrkve
- 2 kelímky zakysané smetany
- koření na ryby (lze také smíchat sušený česnek, pepř a tymián)
- sýr
- citron
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Filety omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme kořenící směsí, vložíme do pekáčku a pečeme asi 10-15 minut na 180°C.
Zatím si nakrájíme pórek a mrkev nastrouháme.
Potom přidáme k rybě pórek, po chvíli mrkev a vše zalijeme zakysanou smetanou.
Necháme ještě asi 10 minut zapékat, na posledních 5 minut posypeme sýrem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo jen opečená bagetka či jiné pečivo.
Poznámka od kuchařky
Koření na ryby lze i zcela vynechat, je to jen na vás ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Norská ryba
-
Právě jsme dojedli
Vynechala jsem sýr (dieta), ale i bez něj to bylo vynikající, určitě budu dělat častěji
-
Do pekáčku som pridala s mrkvou a pórom aj zemiaky a nemusela som robiť už žiadnu prílohu
Bolo to celkom dobré,aj keď mne ryby na akýkolvek spôsob pripadajú bez chuti.Možno málo solím a korením...
-
Ingrid-já to s tou mrkví nemyslela ve zlém
,a je pravda že poměr masa a dalších surovin má být vyvážený.Já dělala jen pro 2 a proto tak málo.Jinak to byla mňamka a i manžel se oblizoval
takže vím že bude zařazeno mezi časté
-
Jogurt bych nedoporučovala.Tepelná úprava na masu mu moc neprospívá,některé mají dokonce tendenci hořknout a zdrcávat se a je faktem,že se vám pokrm zakyselí.Ale proti gustu...:)Jinak mrkve asi dle množství masa,ale já to mám ráda hóóódně mrkvové:)
-
Jo a mrkve jsem dala jen to co je na fotce a i tak je to dost(4
mi přišli hóóódně)a nakrájela jsem ji na jemné plátky(strouhám jen do salátů
.Dávám boďku
-
Fotky už tam tlačím
.Je to dobrý a rychlý pokrm.Bylo to mňam
,jen jsem si dovolila dát do smetany decinku vína
a stroužek česneku a nahoru pár lžiček raj.protlaku(pro chuť a barvu).S tím jogurtem nebude to moc nakyslé?Ale je pravda-zdravější to bude určitě
-
Ještě mne napadlo, dalo by se to místo smetany zalít bílým jogurtem?
-
velice dobrý recept a hned bych si to asi udělala, ale mám jíst jen dušenou rybu, tak nevím..ta smetana
Ale jinak si to ukládám a chválím už předem. Ryby, to já můžu na všechny způsoby