Norská ryba

Ingrid.W Kuchařka: Ingrid.W

Ryby 8 názorů

Suroviny

Filety z pangase
1 pórek
4 větší mrkve
2 kelímky zakysané smetany
koření na ryby (lze také smíchat sušený česnek, pepř a tymián)
sýr
citron
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme kořenící směsí, vložíme do pekáčku a pečeme asi 10-15 minut na 180°C.

  2. Zatím si nakrájíme pórek a mrkev nastrouháme.

  3. Potom přidáme k rybě pórek, po chvíli mrkev a vše zalijeme zakysanou smetanou.

  4. Necháme ještě asi 10 minut zapékat, na posledních 5 minut posypeme sýrem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo jen opečená bagetka či jiné pečivo.

Poznámka

Koření na ryby lze i zcela vynechat, je to jen na vás ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Norská ryba

  • kokronilla kokronilla

    Právě jsme dojedli:-p Vynechala jsem sýr (dieta), ale i bez něj to bylo vynikající, určitě budu dělat častěji:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Do pekáčku som pridala s mrkvou a pórom aj zemiaky a nemusela som robiť už žiadnu prílohu :-D Bolo to celkom dobré,aj keď mne ryby na akýkolvek spôsob pripadajú bez chuti.Možno málo solím a korením...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Ingrid-já to s tou mrkví nemyslela ve zlém;-),a je pravda že poměr masa a dalších surovin má být vyvážený.Já dělala jen pro 2 a proto tak málo.Jinak to byla mňamka a i manžel se oblizoval:-p:-p takže vím že bude zařazeno mezi časté:-)

    Odpovědět

  • Ingrid.W Ingrid.W(neregistrovaný)

    Jogurt bych nedoporučovala.Tepelná úprava na masu mu moc neprospívá,některé mají dokonce tendenci hořknout a zdrcávat se a je faktem,že se vám pokrm zakyselí.Ale proti gustu...:)Jinak mrkve asi dle množství masa,ale já to mám ráda hóóódně mrkvové:)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jo a mrkve jsem dala jen to co je na fotce a i tak je to dost(4:-Omi přišli hóóódně)a nakrájela jsem ji na jemné plátky(strouhám jen do salátů;-).Dávám boďku

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Fotky už tam tlačím;-).Je to dobrý a rychlý pokrm.Bylo to mňam:-p,jen jsem si dovolila dát do smetany decinku vína:-8a stroužek česneku a nahoru pár lžiček raj.protlaku(pro chuť a barvu).S tím jogurtem nebude to moc nakyslé?Ale je pravda-zdravější to bude určitě:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ještě mne napadlo, dalo by se to místo smetany zalít bílým jogurtem?:-?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes: velice dobrý recept a hned bych si to asi udělala, ale mám jíst jen dušenou rybu, tak nevím..ta smetana:-( Ale jinak si to ukládám a chválím už předem. Ryby, to já můžu na všechny způsoby;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pangasius ryba foto norska rybi polevka norská rybí polévka recept rybynorsko rybynorsko kuchařka ryby norská kuchařka norské koření pangasius po norsku rybynorsko.cz recept ryba recept na norskou rybu ryba recept ryba na mrkvi recepty ryba recepty z norských ryb ryba recepty norská polévka ryba porek ryby recept

Zapomněl/a jsem heslo