Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské řezy

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

christynka20

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 995 kJ /
3 345 kcal
Bílkoviny85,31 g
Tuky193,45 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 1,94 g
Sodík 805 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy310,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce, žloutky, cukr a vanilkový cukr v kastrůlku dáme do vařící vody a šleháme tak dlouho, až začne směs houstnout. Pak ji vyjmeme z vody, necháme vychladnout a přimícháme mouku, kakao, rozpuštěné vlažné máslo a ušlehaný tuhý sníh ze dvou bílků. Krok 2: Plech potřeme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou, nalijeme na něj těsto a upečeme v mírně teplé troubě. Upečený moučník vyjmeme z plechu, rozřízneme a plníme krémem, kterým pak potřeme i povrch. Nejvhodnější je plnit až druhý den. Krok 3: Krém uděláme tak, že do sladké smetany přimícháme žloutky a strouhanou čokoládu. Přivedeme k varu. Uvaříme hustý krém a necháme vychladnout.

Zveřejněno 5. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQn7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQn7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ahoj, zkusila jsem krém takto - šlehačku, žloutky a čokoládu svařit, pak nechat 24 h vychladit v lednici a ušlehat. A bylo to krásně husté.:yes:

Miško,já jsem to vařila v hrnci na mléko,čokoládu jsem měla obyčejnou karamelovou,ale nějak mi to moc nezhoustlo-asi jsem někde udělala chybu...tak jsem to na to nalila a posypala nastrouhanou čokoládou...bylo to dobré,děcka to snědly první,ale jako pařížská šlehačka,která se dělá jinak to nebylo...a těsto bylo tenké,asi to chtělo menší plech...

michsamant 3. 1. 2011 08:23
Ten parizsky krem sa vari ci len ohrieva? Priamo na ohni alebo nad parou? Kolacik sa mi paci, skusila by som.

:-p:yes:+3

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, parizske rezy, šlehačkové pařížské řezy recept, pařížské řezy na plech, pařížský dort na plech, pařížský řez, paříšké tyčinky, pariske rezy, sladké řezy na plech, recepty pařížské řezy, pařížské řezy recept, pařížská bábovka, parizsky rezy, recept na pařížské řezy, pařížská smetana, pařížský řez recept, řezy na plech, recept pařížské řezy, rezy, recept na pařížský dort na plechu

Suroviny:
cukr moučkový, mouka hrubá, máslo, vejce, žloutek, kakao, bílek, cukr vanilkový, smetana sladká, žloutek, čokoláda

Přidat fotografie receptu