Supr čupr pařížský dort

kuchtikPatrik Kuchař: kuchtikPatrik

Doba přípravy: 45 12 porcí Dorty 4 názory

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
prášek do pečiva
1 hrnek oleje
6 lžic kakaa
1 lžíce citronové kůry
Pařížská šllehačka:
2 smetany ke šlehání
1 hořká čokoláda
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Den předem připravíme náplň. Do kastrůlku vlijeme smetany a přidáme nalámanou čokoládu. Na mírném ohni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Vychladlou smetanu uložíme do druhého dne do lednice a pak vyšleháme do tuha.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicovým cukrem. Přidáme mléko, olej, vejce, kakao a citronovou kůru a dobře promícháme. Těsto vlijeme do moukou vysypané dortové formy a upečeme. Cca 45 min na 170°C. Vychladlý korpus třikrát prořízneme.

  3. Na spodní díl naneseme 3/4 šlehačky a přiklopíme druhým dílem (kdo má rád může si tam dát i banány - kubánský dort). Zbytkem šlehačky pokryjeme celý dort. Poslední díl rozmačkáme na malé kousky, jako když děláme krtkův dort a tím posypeme vršek dortu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Supr čupr pařížský dort

Tématické fráze: pařižsky dort videorecept pařížský dort dorty recepty parizsky dort recept pařížský dort s pařížskou šlehačkou pařížsky dort se šlehačkou recept výroba pařížského dortu pařížská náplň do dortu pařížský dort s banánem pařížsky dort se šlehačkou receptsupr čupr pařížské dorty korpus na pařížský dort videorecept pařížský dort recept na pařížský dort recepty na dorty domácí pařížský dort narozeninovy parizsky dort parizsky narozeninový dort náplň do pařížského dortu supr čuprdort