Kuře s pečeným česnekem a rukolovým olejem

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut, pečení 1,5 hodiny 5 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut, pečení 1,5 hodiny 5 názorů

Suroviny 4 porce

3 paličky česneku (stroužky oddělené)
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1,4 kg kuře o hmotnosti (podél páteře přeřízlé a zmáčknuté do motýlka)
Na rukolový olej:
1 velká hrst rukoly (listy jemně nasekané)
2 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
60 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C. Česnekové stroužky vyskládejte na plech, zastříkněte olejem a posypte solí a pepřem.

  2. Kuře zmáčknuté do motýlka posaďte na stroužky, potřete zbylým olejem a rovněž osolte a opepřete. Pečte 1 hodinu. Pak stroužky česneku přesuňte k okraji plechu a pečte dalších 30 minut, aby bylo kuře upečené dozlatova.

  3. Zatímco se kuře peče, udělejte rukolový olej - všechny na něj potřebné ingredience smíchejte. Po upečení potřete olejem kuře. Servírujte s pečeným česnekem.

Poznámka od kuchařky

Pro větší jedlíky je možno podávat např. s bagetkou.

Zdroj: Albert v kuchyni.

Komentáře k receptu Kuře s pečeným česnekem a rukolovým olejem

Tématické fráze: kure na motylka kure s pecenym cesnekem kuře na česneku s rukolou kuře s česnekem levně česneková polévka s pečeným česnekem