Kuřecí kousky v nivové omáčce s bramborami zapečenými s česnekem

biomilovnice Kuchařka: biomilovnice

Doba přípravy: cca 45 min?? i více neurčeno Drůbeží maso 21 názorů

Suroviny

kuřecí prsíčka
niva
sůl
pepř
libovolné koření
máslo
hladká mouka
smetana na vaření
mléko
brambory
česnek
sýr tvrdý na strouhání (dle libosti)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omáčka: Na pánvi uděláme jíšku zalijeme smetanou, přidáme nivu, dle libosti dodáváme mléko, podle toho jak chceme mít hustou omáčku.

  2. Kuřecí kousky: Prsíčka nakrájíme na kousky, okořeníme a na másle smažíme dozlatova, dokřupava. Poté přidáme do omáčky.

  3. Brambory: Umyjeme nečistoty ze slupky a nakrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, přidáme namačkaný česnek a také podle libosti můžeme posypat strouhaným sýrem. Zapečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 595 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kousky v nivové omáčce s bramborami zapečenými s česnekem

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    gillan63: věř nám, že se o to (tam, kde to jde) snažíme :-)

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Ano ...to chápu cathleen, že někteří zde nechtějí a nemají ani zájem o pomáhání začátečníkům o tom Top recepty nejsou, já jako začátečník už jsem uklohnil nespočet receptů z topek a moc si toho vážím ,že tu takové stránky jsou ... jen jsem tím chtěl upozornit a poprosit moderátory, alespoň o zkoušku tyto recepty kde není uveden počet ingrediencí (a že jich tu je požehnaně) slušně požádat autora o upřesnění receptu ,nic víc v tom nehledejte. Nemyslím jen tento recept ,ale i jiné jsou tu které nemají vysvětlení v počtu ingrediencí a já si myslím ,že správný recept má být popsán i s počtem surovin. Děkuji.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Já myslím, že na ironii není nic špatného, už jsem tu četla horší věci. :-Q

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    gillan63: trochu se mýlíš. V době vložení receptu se dobrovolná funkce moderátorek teprve rodila. Tyto staré recepty nemůžeme upravovat podle svého uvážení, krom toho - spousta autorů větší zásahy do receptů rozhodně nevítá. (Často se stane i u nově vložených receptů, že autor odmítne napsat přesnou gramáž - a co pak? Nic. Začátečníci jeho recept obejdou, a ti, co chtějí vyzkoušet, dají suroviny podle sebe, vezmou si z receptu nápad.)

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Moje písanka s tím nemá nic společného ...jen jsem chtěl pouze upozornit, že vy jako moderátorky, na to máte patrony, aby jste poprosila uživatele co vkládají recepty, aby je upřesňovali trochu detailněji s ohledem na to, že tu mohou brouzdat i začátečníci, jelikož jsem zde našel povícero "nic neříkajících receptů " podobných biomilovnice. Děkuji dámy.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    gillan63: I já jsem pochopila, že to myslíte převážně nevážně, berte však v úvahu, že jde o téměř devět let starý recept, jehož autorka tu stejnou dobu už nebyla, takže je to více naivní než vtipné:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    gillan63:
    Technická:
    Většina portálů má v regulích doporučení, resp. zákaz, ventilovat v diskuzích ironické příspěvky...
    Já mám sice ironii v genech:-D ale u vámi doplněného množství surovin jsem chvíli netušil, která bije:-O
    No, možná mám i poněkud delší vedení, leč bylo-li by použito místo :yes: např. :-D nebo :-p tak by mi asi docvaklo, že pán to myslí převážně nevážně, že:-)
    Pokuste se, prosím, příště i s ohledem na některé poněkud přizpozdilé kuchtíky alespoň trošičku zapřemýšlet, který emotikon nejlépe vystihuje vaše rozpoložení, že aby byla minimalizována možnost mylného výkladu vaší písanky :-K

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    OK ...díky hosta . To je přesně to o čem tu píšu já a Michaela ...pro začátečníka je tento recept k ničemu. biomilovnice sem nevložila "recept" ,ale jakýsi seznam surovin pro kuchaře co vaří 40 a více let. Pojmenujte stránky ..."Pouze pro kuchaře -začátečník ať sem neleze" ... a potom to pochopím. :-//

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    gillan63: to je skoro přehnané, ne? na to množství nivy (pozor, soli určitě méně), másla, smetany atd. byste musel mít minimálně dvě kila masa;-), na tři palice česneku tak půl řádku brambor;-)

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Asi 4 kuřecí prsa , půl kila nivy, 2 lžíce soli , to samé pepře, libovolné koření , třeba :(oregáno ,kejenský pepř,římský kmín, kari, bobkový list a podobně), kostku másla, litr a půl smetany, půl litru mléka, 3 palice česneku a asi půl kila tvrdého sýru.:yes:

    Odpovědět

  • lucinnka66 lucinnka66

    Výborný ;-) pochutnali sme si :-8

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Přesně jak píše Michaela ...papání to bude asi mňamozní, ale pro začátečníka recept nepoužitelný, když neví kolik čeho dát .:-(

    Odpovědět

  • Deniska Deniska(neregistrovaná)

    Dneska jsem to zkoušela a můžu říct vynikající :yes:8-(:-)

    Odpovědět

  • brblos brblos

    no vypadá to super, určite niekedy vyskúšam:-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Líbí...vyzkouším. Dělám podobně.
    Bodík.:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kuřecí omáčka kuřecí maso v nivové omáčce nivová omáčka s kuřecím masem kuřecí prsa v nivové omáčce kureci kousky v syrove omacce kuřecí nudličky s nivovou omáčkou kuřecí prsíčka s nivovou omáčkou kureci kousky kuřecí prsa s nivovou omáčkou kuřecí maso s nivovou omáčkou kuřecí kousky s nivovou omáčkou kuře s nivovou omáčkou kuřecí omačky kuřecí maso s česnekem omáčka z kuřecích prsíček kuřecí omáčka s bramborem kuřecí prsíčka s česnekem kuřecí nudličky s česnekem kuřecí s nivovou omáčkou kuřecí prsíčka na nudličky s bramborem

Zapomněl/a jsem heslo