Medové kuřátko

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: 1 hod 4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

1 kuře
1 dcl medu
0,5 dcl sojové omáčky
1 lžička zázvoru
5 stroužků česneku
1 lžička Solamylu
2 dcl vody
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozčtvrtím, dám do pekáčku.

  2. Smíchám med, sojovou omáčku, česnek a zázvor a potřu porce kuřete.

  3. Pekáček zakryju alobalem a vložím do trouby na 200°na 30 min, poté sundám alobal a dopékám cca 15 min, za častého polévání vypečenou šťávou, dokud nemá kuře zlatohnědou barvu.

  4. Porce kuřete vyjmu z pekáčku, do výpeku naliju solamyl rozmíchaný v 2 dcl vody a krátce nechám přejít varem, vytvoří se omáčka, kterou kuře na talíři přeliji.

    Podávám s rýží nebo asijskými nudlemi.

Poznámka

Našla jsem tu podobný recept, ale já to dělám s tou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Medové kuřátko

Tématické fráze: medove kure v alobalu

Zapomněl/a jsem heslo