Lívanečky s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec

Suroviny

1 lžička Psyllia
7 lžic vlažné vody
3 lžíce univerzální bezlepkové směsi (Doves Farm samokypřící)
3 lžíce hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
1 lžíce cukru
1/4 lžičky Xanthanu
voda dle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové těsto. To přikryjeme a necháme hodinu odstát.

  2. Poté rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, kterou lehce vytřeme olejem, a smažíme malé lívanečky. Podáváme např. s oblíbeným džemem.

Poznámka od kuchařky

U receptu se těžko určí přesné množství použité vody, záleží na velikosti lžíce, přesném množství psyllia i savosti bezlepkové směsi. Já jsem použila necelou polovinu hrnečku.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Komentáře k receptu Lívanečky s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: livance y bez vajec a mleka