Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 832 kJ / 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,62 g |
| Tuky | 16,53 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 7,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuřín zbavíme slupky a nakrájíme ho na plátky silně max. 0,5cm.
Krok 2: Stroužek česneku rozmáčkneme nožem a vytřeme jím zapékací misku. Pokrm by neměl mít chuť česneku, pouze jím být ovoněn.
Krok 3: Dno lehce vymažeme máslem a poklademe částí tuřínu, osolíme a opepříme.
Krok 4: Na něj rozložíme kousky sýru, opět tuřín, sůl a pepř a nakonec zbytek sýru a ještě pár vloček másla.
Krok 5: Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a při 180°C necháme v troubě probublávat 45 minut.
Krok 6: Pak alobal sejmeme a necháme dopéct dozlatova.
Zveřejněno 23. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gratinovaný voňavý tuřín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xB4z
Moje poznámka
Gratinovaný voňavý tuřín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xB4z
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 8 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Tématické fráze:
tuřin,
tuřin recepty,
co je tuřin,
tuřin recept,
turin a zdravi,
pokrmy z tuřínu,
recepty z tuřínu,
recept tuřín,
recept na tuřín,
grilovaný tuřín,
recepty turin,
pomazánka z tuřínu,
recepty na tuřín,
vánoční salát z tuřínu,
jak upripravit turin,
jak uvarit turin,
jak uvarit turin,
jak připravit tuřin,
pokrm z tuřínu,
tuřím recepty
Suroviny:
tuřín,
sýr hermadur,
smetana,
česnek,
máslo,
pepř,
sůl
Komentáře (6)