Babiččina rybí polévka

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Polévky 6 názorů

Suroviny

Odřezky z kapra nebo jiné ryby
zelený hrášek (mražený nebo v konzervě)
mrkev
celer
cibule
máslo
česnek
zeleninový vývar nebo masový vývar(ne rybí)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybu uvaříme v osolené vodě, slijeme (do polévky, tento vývar nepoužijeme) a obereme maso.

  2. Hrášek si uvaříme zvlášť v menším množství vody a rozmixujeme, použijeme k zahuštění polévky. V jiném hrnci si na másle zpěníme cibulku, nahrubo nastrouhanou zeleninu a zalijeme vývarem, osolíme. Vaříme do měkka, přidáme prolisovaný česnek, rozmixovaný hrách a maso z ryb. Už jen krátce prohřejeme.

Poznámka

Tuto polévku dělá babička, pocházející z Jižních Čech, vždycky na Vánoce. A i já, jakožto odpůrce rybích polévek, si na této vždycky pochutnám a dělám ji často i v průběhu roku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččina rybí polévka

Tématické fráze: babičina rybí polévka rybí polévka od babičky rybí polévka podle babici babiččina polévka z rybí hlavy babicova rybi polevka rybi polevka zahuštění rybí polévky babičiny recepty rybí polévka rybí polévka podle babičky rybí polévka naší babičky rybí polévka hrášek babičina rybí polévka recept rybí polévka top recepty rybí polévka recepty rybí polévka top recept čirá rybí polévka rybi polevka podle babiček staré recepty na rybí polévky rybí polévka bez zahuštění rybí polévka recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít