Štrúdl
Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek, kousky švestek a vylepšit přidáním rozinek, mandlí nebo ořechů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 438 kJ / 2 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,18 g |
Tuky | 17,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 391,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme na vál a nastrouháme tuk. Přidáme sůl, cukr, vejce, vodu smíchanou s octem a vypracujeme vláčné těsto. Podsypáváme moukou, dokud se nelepí na ruce. Dáme do mikrotenového sáčku na chvilku do lednice.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 3 až 4 díly.
Krok 3: Vyválíme, plát pokapeme máslem, posypeme strouhankou, dáme očištěná a nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem, podle chuti přisladíme. Můžeme přidat rozinky a ořechy. Stočíme.
Krok 4: Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách stáhneme na 180 °C a pečeme dozlatova. Během pečení potřeme ještě 1x máslem. Po upečení potřeme znovu .
Zveřejněno 18. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N238
Moje poznámka
Štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N238
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 2 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 1 hodinou
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 14 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 14 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 15 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl ze ztuženého tuku,
štrudl z tuku,
jak stocit strudl,
jak upéct štrúdl,
jak udělat štrůdl,
strudl ze stuzeneho tuku,
štrúdl,
štrůdl z ztuzeneho tuku,
štrúdl recept,
štrůdl nebo štrúdl,
štrůdl recept ocet a ztužený ruk,
strudl z ztuzeneho tuku babinciny,
strudl ze ztuzeneho tuku recept,
recept na testo na strudl ze ztuzeneho tuku,
štrůdl bez vajec,
recept strudl,
zavin ze ztuzeneho tuku,
jak stočit jablečný zavin,
štrudl jak,
jablečný závin ze ztuženého tuku
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
tuk ztužený,
vejce,
ocet,
voda,
jablko,
cukr,
skořice,
cukr vanilkový,
rozinky,
ořechy,
máslo,
strouhanka
Komentáře (3)
Menší vychytávka-jakékoli těsto zadělávám ne na válu,ale ve velké hlubší míse.Jde to snadněji a nemám"zaneřáděný"vál