

Pomazánka z Hrašky
Suroviny 4-6 porcí
- 50 g Hrašky
- 250 ml vody
- 150 g másla
- 1-2 PL smetany
- 2 sladkokyselé okurky
- 1 sterilovaná kapie
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Hrašku smícháme s vodou a asi 20 minut zvolna vaříme na hustou kaši.
Po vychladnutí našleháme máslo a vešleháme do něho kaši, přidáme trochu smetany a ještě krátce prošleháme.
Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky a kapii, česnek utřený se solí a nasekanou pažitku. Zamícháme a dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Hrašku jsem koupila na farmářských trzích v Květné zahradě. Základ pomazánky (kaši) jsem udělala podle letáku, který mi k Hrášce přiložili, zbytek jsem improvizovala. Nikdy jsem ji nejedla a byla jsem zvědavá na její chuť. Pomazánka mi moc chutnala.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomazánka z Hrašky
-
Jana Remkova:
-
Všechno krásné, recept a taky i ty fotky s veškerým aranžmá
-
Tak já narozdíl od Ivetky bych u tebe bydlet nechtěla.
Asi bych se léčila ze závislosti na jídlo
Super, Evi, asi to zítra vyzkouším, co taky pořád na to pečivo
-
-
Co dodat. Prostě nádhera.
-
Bahulko,ty máš vždy ty fotečky tak krásné a jídlo naaranžované tak lákavě
kdo by odolal
já teda né
-
perfektní
já dnes hraškou zahustila játrovou zavářku (z králičích jatýrek), je vidět že má mnohostranné užití
-
Bahulko, pořád říkám, že bych chtěla u Vás bydlet
a hlavně se tam stravovat
-
-
-
Evi, Hrašku jsem v pátek viděla na farmářském trhu, netušila jsem, že jde z ní tak krásná pomazánka, takže už vím, až půjdu okolo, tak koupím, dala bych si ji a jak, pomazánky, těch není nikdy dost
-
to věřím, že chutnala
vypadá tak
-
mám na to chuť, vypadá moc pěkně Tvoje pomazánka, jako vždy krásné foto, krásně naservírováno,
+