

Horký krém z bílé čokolády
Suroviny
- 100 g bílé čokolády
- 100 ml smetany
- 200 ml mléka
- 1 lžíce Solamylu
- 1 lžička vanilkového cukru
- hořké kakao na poprášení
Postup přípravy receptu
Čokoládu nalámeme na kostičky a dáme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr.
Z mléka odebereme dvě lžíce, ve kterých rozmícháme Solamyl. Zbylé mléko přilijeme k čokoládě a na mírném ohni necháme čokoládu rozpustit. Když se směs začne vařit, přilijeme rozmíchaný Solamyl a chvilku povaříme.
Hotový krém nalijeme do šálků a navrchu poprášíme hořkým kakaem.
Podáváme pokud možno horké.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Horký krém z bílé čokolády
K receptu nejsou žádné komentáře.