Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtovo-tvarohový, nepečený

Žádné pečení, žádné složité postupy. Základ tvoří sušenkový korpus s máslem, na něj přijde jemná jogurtovo-tvarohová náplň a ovocná želatinová vrstva. Výsledek vypadá slavnostně, ale zvládne ho i úplný začátečník.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alena Olejnikova Alena Olejnikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby tuhnutí

40 min (40 min příprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 29 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 912 kJ /
2 130 kcal
Bílkoviny20,88 g
Tuky152,50 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy166,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 2: Suroviny na bílou náplň vyšleháme dohladka, přidáme 2 polévkové lžíce želatiny připravené podle návodu a řádně promícháme. Krok 3: Nalijeme na vychladlý korpus a dáme opět ztuhnout do lednice. Krok 4: Druhou ovocnou vrstvu děláme stejným způsobem, jen přidáme o jednu polévkovou lžíci želatiny více a přidáme rozmixované a propasírované ovoce (ostružiny nebo maliny), nalijeme na ztuhlou bílou vrstvu a dáme znovu ztuhnout do lednice. Krok 5: Poslední vrstvou je červené dortové želé připravené dle návodu. Krok 6: Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.

TIP: Nápady na dortové dekorace

Zveřejněno 18. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtovo-tvarohový, nepečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjLk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtovo-tvarohový, nepečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjLk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hosta:Ano,mezi bílou a ovocnou vrstvou je tenká vrstva želatiny :-)

pipre:Já používám normální sypkou želatinu(něco jako na vaječnou tlačenku)S tou co píšeš nemám moc dobré zkušenosti,špatně tuhne.

Tak jsem ho dnes vyzkoušela, pouze z poloviční dávky, zapomněla jsem koupit dva tvarohy, měla jsem pouze jeden. Jen oplatky (ale Bebe) jsem použila celou dávku. Ale nevadí, stačilo pro naše mlsné jazýčky jen na ochutnání :-) Moc nám chutnalo a já mám ráda takové nepečené mlsky :-) Přidám foto jednoho kousku :-)

Alenko, ráda bych tento moučník udělala, ale zajímala by mne ta želatina. Jaký druh sypké želatiny jsi použila? Je jich více druhů a já mám doma Želatinu na nepečený dort. Příprava za studena. Můžu použít tento do krému? Jinak na ovoce také používám dortové želé.

Moc hezký dortík!:yes: Jitko, také jsem se dívala, co to je mezi bílou a ovocnou vrstvou a vypadá to opravdu na želatinu. Z přidaných fotek je to patrnější. :yes:+

Moc pěkný dortík:yes:

Zdá se mi to či ne - není to želé i mezi bílou a ovocnou vrstvou? Dort se mi líbí:yes:

Tématické fráze:
nepečený jogurtový dort, tvarohovo jogurtový krém, tvarohovo jogurtový dort, jogurtovo tvarohovy dort, nepečené dorty za studena, jogurtovy nepeceny dort, nepečený dort s jogurtem, nepečený dort s jogurtem a tvarohem, jogurtovo tvarohový krém, tvarohovojogurtovy krém, nepečený moučník z bebe oplatek, jogurtovotvarohovy krém, nepečený dort z jogurtu, tvarohovojogurtovy dort, nepečený dort z tvarohu a jogurtu, nepečený jogurtový dort s ovocem, nepečeny moučník z jogurtu, jogurtový krém na dort, nepeceny tvarohovo jogurtovy dort, tarohový krém s jogurtem

Suroviny:
sušenky, máslo, jogurt bílý, tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr, želatina prášková, ovoce, jogurt bílý, tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr, želatina, želé červené dortové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu