Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek skořicovo-jablečný

Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří. Upečte si třeba tohoto, který voní skořicí a jablky. Má příjemně nakyslou chuť, je vláčný a uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Leni.smanky

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 452 kJ /
5 127 kcal
Bílkoviny87,23 g
Tuky273,27 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 565 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy531,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme kokosem.
Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici, nahrubo nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu. Krok 3: Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k ostatním surovinám. Nakonec přidáme vejce a olej. Krok 4: Vše pořádně zamícháme a vlijeme do předem vymazané a kokosem vysypané formy. Krok 5: Pečeme při 180 °C asi půl hodiny, poté snížíme na 160 °C a ještě pečeme další půl hodiny. Krok 6: Po upečení necháme beránka trochu zchladnout a pak vyklopíme.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o pečení beránka

Zveřejněno 10. 4. 2009

Poznámka autora Leni.smanky

Já peču beránka bez rozinek a je opravdu vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek skořicovo-jablečný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58WK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek skořicovo-jablečný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58WK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Jablečné těsto máme moc rádi. jVěřím, že je beránek dobrý. Mám ale dost velkou formu na beránka, nevím, jestli by hlava nebyla moc těžká a neulomila by se. Nezbude než vyzkoušet, nejdříve jen jako bábovku. Dík za dobrý nápad!:-)

Lenka Chourová 7. 4. 2017 07:35
Včera jsem vyzkoušela, sotva stačil vychladnout.:-) Ochutnali jsme a doporučuji. Je opravdu luxusní, jde perfektně vyklopit. Udělala jsem z dvojí dávky a pekla jsem beránka i zajíce.
Děkuji za výborný recept.

Tento rok som vyskúšala dva recepty,tohto a šľahačkového a obidva sa podarili,sú pekné a moc chutné ;-):-p:yes: Každý trochu iný aby bolo na výber :-)

Jsem rada že chutna!!!!!!:-K

Letos jsem vyzkoušela tohoto beránka a beránek je luxusní :yes:, půlka už je ho pryč:-).

Luxusní.. :yes:

naprosto famozní beránek:-):yes: jemňoučký a moc dobrý:-p:yes: +7

Opravdu rychlý, dobrý, krásně se vyklopí. Díky za recept! :-p:-p:yes:

Leni.Smanky 17. 4. 2010 17:52
Ahoj,toho rumu tam opravdu tolik patří,ale jsem stejného názoru (rumunení nikdy dost)takže ještě přidám o něco víc:-8.

Ahoj fakt tolik rumu? Já sice tvrdím,že rumu není nikdy dost:-D ale toto? J

Boháčová 1. 11. 2009 18:56
Letos máme hodně jablek a tak jsem hledala nějaký nový recept, kde bych mohla jablka využít. Na beránka je ještě čas a tak jsem udělala 1,5 dávky na hlubokém plechu, vyklopila na prkno, polila čokoládou a posypala kokosem. Řeknu Vám, že se po tom jen zaprášilo. Opravdu mňamka. :-p

Zbytek těsta z beránka jsem nalila do klasické bábovkové formy a upekla v troubě takový menší věneček. Polila jsem ho čokoládou, ozdobila zdobením (malé, prťavé různobarevné kytičky) od Dr. Oetkera. Do otvoru (uprostřed věnečku) vložila velkou kraslici. Ze zbytku těsta jsem tak vytvořila další velikonoční - jedlou dekoraci. :-D Příště, když vám těsto z beránka zbyde, upečte ho v bábovkové formě.;-)

Na můj způsob špičkování si musíš zvyknout.;-) V žádném případě nejsem vztahovačný.:-)):-))

Jendo, když jsem psala, že je to recept pro blbce, nemyslela jsem tím nikoho konkrétního a tebe už vůbec né!:-)):-D Ty rozhodně nejsi kuchař začátečník!:-D No, jinak díky, vyfoukl jsi mi fotku!:-// Ale máš ho krásného! (myslím beránka, samozřejmě!):-)):-D:-))

Jani, jaké štěstí, žes napsala, že je to recept pro blbce,:-O to mi dodalo odvahy a beránka jsem dnes upekl.;-)
Zbožňuji tuto kombinaci ingrediencí, místo jablek třeba dávám nastrouhanou cuketu, je to rychlé, vše se zamíchá, vleje na plech, rozetře a za chvíli je buchta hotová.
Jiřko, mi taky zbylo trochu těsta, máznul jsem a vysypal 1/2litrový kastolek a přidal do trouby k beránkovi.:-* Zatímco ty jsi větrala, já jsem ochutnával upečený výtvor z kastrolku a je to skutečně chutné.:-p Moc se mi líbí nápad, použít jablečné těsto k upečení beránka.:-D Za to posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes: A samozřejmě přidávám fotečky, aby se všichni měli možnost podívat na beránka z jablečného těsta.;-);-);-)

Tématické fráze:
recept na beránka, velikonoční beránek jablečný, těsto na beránka, recept beránek, velikonoční beránek s jablky, beranek s jablky, jednoduchý recept na beránka, recepty na beránka, jablečný velikonoční beránek, kokosovy beranek, beránek z jablečného těsta, buchta pro blbce, jablečná kapsa, recepty pro blbce, recept na jablečného beránka, recept na beránka s jablky, luxusní beránek, recept na beranka s jablkama, těsto na malého beránka, beranek kokosovy

Suroviny:
rozinky, rum, cukr, ořechy vlašské, mouka hladká, prášek do pečiva, skořice, jablko, olej, vejce, tuk, kokos

Přidat fotografie receptu