

Beránek skořicovo-jablečný
Suroviny
- 50 g rozinek
- 50 ml rumu
- 150 g cukru
- 50 g vlašských ořechů
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1,5 lžičky skořice
- 4 jablka
- 200 ml oleje
- 4 vejce
- tuk na formu
- kokos na formu
Postup přípravy receptu
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici nahrubo nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu.
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k ostatním surovinám. Nakonec přidáme vejce a olej.
Vše pořádně zamícháme a vlijeme do předem vymazané a kokosem vysypané formy.
Pečeme při 180°C asi půl hodiny, poté snížíme na 160°C a ještě pečeme další půl hodiny.
Po upečení necháme beránka trochu zchladnout a pak vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Já peču beránka bez rozinek a je opravdu vynikající.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Beránek skořicovo-jablečný
-
Jablečné těsto máme moc rádi. jVěřím, že je beránek dobrý. Mám ale dost velkou formu na beránka, nevím, jestli by hlava nebyla moc těžká a neulomila by se. Nezbude než vyzkoušet, nejdříve jen jako bábovku. Dík za dobrý nápad!
-
Včera jsem vyzkoušela, sotva stačil vychladnout.
Ochutnali jsme a doporučuji. Je opravdu luxusní, jde perfektně vyklopit. Udělala jsem z dvojí dávky a pekla jsem beránka i zajíce.
Děkuji za výborný recept. -
Tento rok som vyskúšala dva recepty,tohto a šľahačkového a obidva sa podarili,sú pekné a moc chutné
Každý trochu iný aby bolo na výber
-
Jsem rada že chutna!!!!!!
-
Letos jsem vyzkoušela tohoto beránka a beránek je luxusní
, půlka už je ho pryč
.
-
Luxusní..
-
naprosto famozní beránek
jemňoučký a moc dobrý
+7
-
Opravdu rychlý, dobrý, krásně se vyklopí. Díky za recept!
-
Ahoj,toho rumu tam opravdu tolik patří,ale jsem stejného názoru (rumunení nikdy dost)takže ještě přidám o něco víc
.
-
Ahoj fakt tolik rumu? Já sice tvrdím,že rumu není nikdy dost
ale toto? J
-
Letos máme hodně jablek a tak jsem hledala nějaký nový recept, kde bych mohla jablka využít. Na beránka je ještě čas a tak jsem udělala 1,5 dávky na hlubokém plechu, vyklopila na prkno, polila čokoládou a posypala kokosem. Řeknu Vám, že se po tom jen zaprášilo. Opravdu mňamka.
-
Zbytek těsta z beránka jsem nalila do klasické bábovkové formy a upekla v troubě takový menší věneček. Polila jsem ho čokoládou, ozdobila zdobením (malé, prťavé různobarevné kytičky) od Dr. Oetkera. Do otvoru (uprostřed věnečku) vložila velkou kraslici. Ze zbytku těsta jsem tak vytvořila další velikonoční - jedlou dekoraci.
Příště, když vám těsto z beránka zbyde, upečte ho v bábovkové formě.
-
Na můj způsob špičkování si musíš zvyknout.
V žádném případě nejsem vztahovačný.
-
Jendo, když jsem psala, že je to recept pro blbce, nemyslela jsem tím nikoho konkrétního a tebe už vůbec né!
Ty rozhodně nejsi kuchař začátečník!
No, jinak díky, vyfoukl jsi mi fotku!
Ale máš ho krásného! (myslím beránka, samozřejmě!)
-
Jani, jaké štěstí, žes napsala, že je to recept pro blbce,
to mi dodalo odvahy a beránka jsem dnes upekl.
Zbožňuji tuto kombinaci ingrediencí, místo jablek třeba dávám nastrouhanou cuketu, je to rychlé, vše se zamíchá, vleje na plech, rozetře a za chvíli je buchta hotová.
Jiřko, mi taky zbylo trochu těsta, máznul jsem a vysypal 1/2litrový kastolek a přidal do trouby k beránkovi.Zatímco ty jsi větrala, já jsem ochutnával upečený výtvor z kastrolku a je to skutečně chutné.
Moc se mi líbí nápad, použít jablečné těsto k upečení beránka.
Za to posílám bodíka.
A samozřejmě přidávám fotečky, aby se všichni měli možnost podívat na beránka z jablečného těsta.