Beránek skořicovo-jablečný

Leni.smanky Kuchař:

Moučníky , Ostatní 19 názorů

510

Suroviny

50 g rozinek
50 ml rumu
150 g cukru
50 g vlašských ořechů
350 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1,5 lžičky skořice
4 jablka
200 ml oleje
4 vejce
tuk na formu
kokos na formu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici nahrubo nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu.

  2. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k ostatním surovinám. Nakonec přidáme vejce a olej.

  3. Vše pořádně zamícháme a vlijeme do předem vymazané a kokosem vysypané formy.

  4. Pečeme při 180°C asi půl hodiny, poté snížíme na 160°C a ještě pečeme další půl hodiny.

  5. Po upečení necháme beránka trochu zchladnout a pak vyklopíme.

Poznámka

Já peču beránka bez rozinek a je opravdu vynikající.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Beránek skořicovo-jablečný

  • Lenka Chourová Lenka Chourová(neregistrovaný)

    Včera jsem vyzkoušela, sotva stačil vychladnout.:-) Ochutnali jsme a doporučuji. Je opravdu luxusní, jde perfektně vyklopit. Udělala jsem z dvojí dávky a pekla jsem beránka i zajíce.
    Děkuji za výborný recept.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tento rok som vyskúšala dva recepty,tohto a šľahačkového a obidva sa podarili,sú pekné a moc chutné ;-):-p:yes: Každý trochu iný aby bolo na výber :-)

    Odpovědět

  • Leni.smanky Leni.smanky(autor receptu)

    Jsem rada že chutna!!!!!!:-K

    Odpovědět

  • Sejbova Sejbova

    Letos jsem vyzkoušela tohoto beránka a beránek je luxusní :yes:, půlka už je ho pryč:-).

    Odpovědět

  • Kodetik Kodetik

    Luxusní.. :yes:

    Odpovědět

  • teniska teniska

    naprosto famozní beránek:-):yes: jemňoučký a moc dobrý:-p:yes: +7

    Odpovědět

  • aanicka aanicka

    Opravdu rychlý, dobrý, krásně se vyklopí. Díky za recept! :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Leni.Smanky Leni.Smanky(neregistrovaný)

    Ahoj,toho rumu tam opravdu tolik patří,ale jsem stejného názoru (rumunení nikdy dost)takže ještě přidám o něco víc:-8.

    Odpovědět

  • kelly kelly

    Ahoj fakt tolik rumu? Já sice tvrdím,že rumu není nikdy dost:-D ale toto? J

    Odpovědět

  • Boháčová Boháčová(neregistrovaný)

    Letos máme hodně jablek a tak jsem hledala nějaký nový recept, kde bych mohla jablka využít. Na beránka je ještě čas a tak jsem udělala 1,5 dávky na hlubokém plechu, vyklopila na prkno, polila čokoládou a posypala kokosem. Řeknu Vám, že se po tom jen zaprášilo. Opravdu mňamka. :-p

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Zbytek těsta z beránka jsem nalila do klasické bábovkové formy a upekla v troubě takový menší věneček. Polila jsem ho čokoládou, ozdobila zdobením (malé, prťavé různobarevné kytičky) od Dr. Oetkera. Do otvoru (uprostřed věnečku) vložila velkou kraslici. Ze zbytku těsta jsem tak vytvořila další velikonoční - jedlou dekoraci. :-D Příště, když vám těsto z beránka zbyde, upečte ho v bábovkové formě.;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Na můj způsob špičkování si musíš zvyknout.;-) V žádném případě nejsem vztahovačný.:-)):-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jendo, když jsem psala, že je to recept pro blbce, nemyslela jsem tím nikoho konkrétního a tebe už vůbec né!:-)):-D Ty rozhodně nejsi kuchař začátečník!:-D No, jinak díky, vyfoukl jsi mi fotku!:-// Ale máš ho krásného! (myslím beránka, samozřejmě!):-)):-D:-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, jaké štěstí, žes napsala, že je to recept pro blbce,:-O to mi dodalo odvahy a beránka jsem dnes upekl.;-)
    Zbožňuji tuto kombinaci ingrediencí, místo jablek třeba dávám nastrouhanou cuketu, je to rychlé, vše se zamíchá, vleje na plech, rozetře a za chvíli je buchta hotová.
    Jiřko, mi taky zbylo trochu těsta, máznul jsem a vysypal 1/2litrový kastolek a přidal do trouby k beránkovi.:-* Zatímco ty jsi větrala, já jsem ochutnával upečený výtvor z kastrolku a je to skutečně chutné.:-p Moc se mi líbí nápad, použít jablečné těsto k upečení beránka.:-D Za to posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes: A samozřejmě přidávám fotečky, aby se všichni měli možnost podívat na beránka z jablečného těsta.;-);-);-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jiřko!:-)):-D:-)) No, hlavně, jak jsi celá a nespálená! I nezdary se počítají!:-)):-D

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recept na beránka těsto na beránka recept beránek jednoduchý recept na beránka recepty na beránka velikonoční beránek jablečný kokosovy beranek jablečný velikonoční beránek buchta pro blbce jablečná kapsa recepty pro blbce recept na beránka s jablky beranek s jablky těsto na malého beránka beranek kokosovy vaření pro blbce jablečná kapsa recept recept na velikonočního beránka s jablky velikonocni beranek s jablky a orechy luxusní beránek

Zapomněl/a jsem heslo