Perníkové nepečené řezy

mysulka Kuchařka: mysulka

Doba přípravy: 35min + odležení pekáček 23/23cm, nebo dortová forma Moučníky , Nepečené a mražené, Řezy 12 názorů

Suroviny

6 balení perníku po 60g
50 ml mléka
1 lžička citronové šťávy
250 g tvarohu ve vaničce
200 g creme fraiche
150 g smetanového jogurtu
2 vanilkové cukry
2 polévkové lžíce cukru moučka
strouhaná citronová kůra
1 - 2 lžičky citronové šťávy
25 g želatinového ztužovače za studena (1/2 sáčku)
40 ml vlažné vody
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na krém si smícháme tvaroh, creme fraiche, jogurt, cukr a citronovou kůru. Ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač a promícháme s tvarohovou hmotou. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.

  2. Formu si vyložíme alobalem nebo folií. Perníky nakrájíme na 1,5 cm plátky a naskládáme je na dno formy. Potřeme, nebo pokapeme mlékem smíchaným s citronovou šťávou.

  3. Nalijeme polovinu krému a opět naskládáme perník, potřeme a dáme zbytek krému. Dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.

Poznámka

Měla jsem neplněné perníky, máčené v čokoládě a obalené v kokosu, ale myslím, že by to šlo i s plněným marmeládou, nebo povidly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 206 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Perníkové nepečené řezy

Tématické fráze: perníkové řezy nepečené řezy recept na pernikove rezy krem do perniku pernikovy rez nepeceny pernikovy rez jaky krém přidat k perniku nepečené perníkové cukroví recepty nepeceny pernikovy nepečené vanilkové řezy perníková kremova buchta perníkové řezy s povidly pernikovy krem řezy z máčených perníčků nepečené z perníku na strouhání krem do pernikove buchty perníčky máčené v čokoládě a kokosu recept na vanilkové řezy mačene v čokoladě a obalene v kokosu jaky krem na pernikovou buchtu nepečené cukrový raw

Zapomněl/a jsem heslo