Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 187 kJ / 1 718 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,70 g |
| Tuky | 25,40 g |
| Vláknina | 27,20 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 1,25 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, obalíme kořením s paprikou, pokapeme olejem, příp. rozpuštěným máslem. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
Krok 2: Do máslem vymazaného pekáčku pokládáme brambory, které posolíme, opepříme a okmínujeme. Brambory poklademe vrstvou zelí a rovnoměrně cca polovinou nakrájeného okořeněného masa. Po stranách rozmístíme bobkové listy a nové koření.
Krok 3: Dále se vše opakuje jako u první vrstvy v pekáčku. Brambory na horní vrstvě ještě pomažeme olejem nebo rozpuštěným máslem. Do roztopené trouby na 250°C vložíme pekáček. Necháme cca 15 minut zapéci.
Krok 4: Vlijeme rovnoměrně smetanu a přikryjeme. Pečeme při teplotě 200°C cca 40 minut. Nakonec odkryjeme a dopékáme, dokud se smetana úplně nevsákne.
Krok 5: Všechny ingredience se vsáknou do brambor a naopak. Je to velmi chutné a u nás oblíbené jídlo. Navíc ještě z jednoho pekáčku.
Zveřejněno 27. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený "segedín" s bramborem a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X22V
Moje poznámka
Pečený "segedín" s bramborem a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X22V
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 25 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
zapeceny segedin,
zapékací misky recepty,
pečeny segedín,
tncz,
zapečené brambory se smetanou,
tncz nova,
pečené kuře na zelí se šmetanou,
segedín tejaja,
segedin pečený,
segedin do sklenice,
zapecena segedin,
hermelín zapečený v v bramboráku,
vepřové plátky v segedínu,
segedyn s bramborm,
segedin zapeceny s bramborem,
zapeceny segedin s bramborem,
segedinsky s brambory,
seznam .tncz
Suroviny:
maso vepřové,
brambory,
zelí sterilované,
smetana ke šlehání,
koření krkovička,
paprika sušená sladká,
sůl,
kmín celý,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (8)
Jsem ráda, že chutnal. Krásně upravené a ozdobené
Recept se mi líbí a určitě zařadím do mé databáze.