Suroviny
Porce: dvě porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 650 kJ / 633 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,08 g |
| Tuky | 45,36 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 596 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Míchaná vajíčka po našem ( domácí)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Prx
Moje poznámka
Míchaná vajíčka po našem ( domácí)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Prx
Nejnovější recepty
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené brambory s krkovičkou a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Opečená vinná klobása
Přidáno před 3 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 3 hodinami
Hrstková polívka
Přidáno před 4 hodinami
Cottage s cizrnou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Surmei před 2 minutami
Rajská polévka III
malaneta před 7 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
arabam před 1 hodinou
Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
magdalenka před 1 hodinou
Bramborový tatarák
magdalenka před 2 hodinami
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
magdalenka před 2 hodinami
Bavorské červené zelí od Lemarti
magdalenka před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
arabam před 2 hodinami
Křehký jablkový koláč
234Charlie před 2 hodinami
Lepkavá křidélka
ZboSy před 2 hodinami
Tématické fráze:
míchaná vajíčka,
recepty na michny vajíčka,
míchané žloutky,
michana vajicka bilek zloutek,
recept s vajicky,
jak dlouho míchat vajíčka,
míchaná vajce,
míchná vajíčka na měkko,
nejlepší míchaná vajíčka podle petry,
vajicka umeli,
michana vajíčka z bílků,
po našem,
míchaná vajíčka žloutek,
recept míchaná vajíčka,
míchané vejce z bílků,
míchaná vejce z s bilku,
recept na míchaná vajíčka,
recepty na míchaná vajíčka,
míchaná vejce ze žloutků,
michana vajicka do polévky
Komentáře (20)
Myslím že stačilo. Úkol dne: sehnat 6 vajec domácích a udělat dle výše uvedeného. Pak se ozvěte. Jste skvělí a mám Vás všechny rád
PS: už se těším
http://www.vitalia.cz/clanky/hnede-maslo-umeni-pre...
Nebo tady: http://www.rozhlas.cz/kraje/pochoutky/_zprava/jak-.........V další fázi se na dně hrnce usadí bílá hmota, která po dalším zahřívání zhnědne a začne vonět po oříšcích. Proto se takovému máslu říká „oříškové máslo“.
Těsně před tím, než je máslo na "oříšek" (začíná hnědnout) opatrně (bez protržení žloutku) vyklepnout vejce - bilky se okamžitě začnou srážet; vařečkou (špachtlí) bílky zlehka pohybujeme aby nepřichytly, žloutky vcelku držíme bokem. Až nám přijde, že bílky jsou už SKORO podle našeho gusty, odstavíme pánev z tepla, protrhneme žloutky a zlehka zamícháme. Počítáme s tím, že pánev trpí tepelnou setrvačností, ale komu jídlo přijde moc "živé", tak mu může ještě trošku zatopit
Ale smažit bílky dosucha???
Možná změnit formulaci, protože bílky "usmažíme do sucha" není to správné vaječinové...