Těstoviny se smetanovou omáčkou a kuřecím masem

Suroviny

1 balení těstovin (používám Panzani torti)
2-3 kuřecí prsa
3-4 smetany 12% nebo 31%
hrášek
kukuřice
koření Steak od Kotányi
hladká mouka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Poté jednotlivé kousky dobře obalíme ve hladké mouce (udělá nám křupavou krustičku) a takto obalené odložíme na mělký talíř, aby se nám moc neslepily k sobě.

  2. Dáme vařit těstoviny.

  3. Kousky masa po vložení do pánve osolíme a opepříme a smažíme dozlatova. Po usmažení přidáme do mísy k uvařeným těstovinám.

  4. Hrášek a kukuřici (používám zmražené) rozmrazíme a taktéž obalíme ve hladké mouce. Obvykle nasypu k zelenině cca 2 PL mouky a promíchám, záleží na množství zeleniny. Po obalení dáme smažit do pánve po mase - můžeme ji osolit a opepřit. Až se udělá krustička, přidáme zeleninu k těstovinám a mase.

  5. Do stejné pánve nyní nalijeme smetanu a přidáme asi 3-4 čajové lžičky koření na steak od Kotányi. Smetanu vaříme do zhoustnutí a často mícháme. Poté nalijeme do směsi těstovin, masa a zeleniny, promícháme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Množství masa a zeleniny záleží na chuti, já mám raději méně masa a více kukuřice :-)

OMÁČKA - správné množství koření poznáte podle chuti - omáčka nesmí být přesolená, ale ani sladká, její barva by měla být lehce nažloutlá.

Komentáře k receptu Těstoviny se smetanovou omáčkou a kuřecím masem

  • Jitex Jitex(autor receptu)

    monesinka: Dobrý den, ano dělám to bez cibule, nikdy se mi to nepřipálilo :-) Ta mouka udělá krustičku a doma si to moc pochvalují :-p Myslím si, že když přidáte cibulku, tak tím nic rozhodně nezkazíte ;-) Když se vám maso opeče, ať už s cibulkou nebo bez, tak to všechno (i se zbylým tukem) přidejte k těstovinám, a až potom na té samé pánvi uděláte omáčku :-) Díky za dotaz :-) Dobrou chuť :-K

    Odpovědět

  • monesinka monesinka(neregistrovaná)

    Dobrý den, zaujal mne Váš recept - dělají nám v práci k obědu celkem často smetanovou omáčku a hned jsem si ji zamilovala a rozhodla jsem se ji naučit :-D Jen mám prosbičku - to maso smažíte jen tak na tuku bez cibule...?? Mám obavy, aby se mi to nepřismahlo bez základu, to bych fakt nerada :-( Když dělám např. rizoto, tak dám cibuli, na ni maso a až změkne, tak přidám zmraženou zeleninu a chutná to výborně - myslíte, že když to udělám stejně i u této omáčky a pak třeba zcedím a do toho zcezeného přidám smetanu, že to bude rozdíl...?? Jsem hrozný de*il na vaření :-D Díky za odpověď :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: těstoviny s kuřecím masem a smetanou těstoviny se smetanovou omáčkou a kuřecím masem kuřecí maso se smetanovou omáčkou testoviny s kurecim masem a smetanovou omáčkou kuřecí maso s těstoviny na smetaně těstoviny s kuřecím masem smetanové těstoviny s kuřecím masem testoviny se smetanovou omackou recepty kuřecí maso s těstovinami smetana kuřecí maso s těstovinami spagety s kuřecím masem a smetanovou omackou kuřecí maso s těstovinami na smetaně špagety se smetanovou omáčkou a kuřecím masem kuřecí maso s těstovinami a kukurici a smetaně kuřecí maso s omáčkou a těstovinami těstoviny s kuřecím masem recept těstoviny se smetanovou omáčkou a masem kureci maso se smetanovou omackou a testovinami testoviny s kuřecím masem a omáčkou těstoviny se smetanou a kuřecím masem