Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,95 g |
Tuky | 2,27 g |
Vláknina | 15,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 40,13 g |
Postup přípravy
Přikryjeme alobalem, ale tak aby kachna byla přikrytá a neucházela nám vytvářená pára ven, ale přitom mohla "dýchat" a pečeme při teplotě 150 °C (425° F) asi 45-50 minut dle váhy kachny (můžeme se řídit dle teploměru vloženého do středu kachny - viz. obrázek a komentář). Během pečení několikrát kachnu podléváme, aby se maso nevysušovalo. (Viz. poznámka)
Teprve když maso změkne tak na polovinu, kachnu opatrně otočíme, sejmeme fólii a kachnu dopékáme bez víka nejméně dalších 40 minut, záleží na velikosti kachny. Upečeme ji dokřupava a dozlatova. Během pečení kachnu propichujeme, aby z ní mohlo lépe vytékat sádlo. Čiré vypečené sádlo odebíráme do jiné nádoby, pod masem necháváme pouze šťávu.
Upečenou kachnu vyjmeme. Ze šťávy na pekáči ještě odebereme přebytečný tuk, šťávu dle potřeby vydusíme. Krok 2: Příprava kedlubnového zelí:
Na rozehřátém sádle orestujeme cibuli, přidáme nastrouhaný kedluben, přisolíme, přidáme kmín. Podlijeme trochou vody, octa a dusíme doměkka.
Nastrouhané kedlubny se vaří poměrně rychle, tak sundáme z plotýnky cca za 15 minut, můžeme přidat trochou maizeny (viz poznámka) a zahustit. Poté přikryjeme a ponecháme v teple před samotným servírováním. Krok 3: Příprava knedlíků:
Nejlépe se řídit návodem na obalu, zejména pokud děláme poprvé (ale dle dlouhodobé zkušenosti trochu variace i mé vaření v poznámce).
Poznámka: Ve větší misce obsah sáčku smícháme ve 450 ml studené vody a rychle vypracujeme v těsto (tuhne poměrně rychle), necháme 185-15 minut v klidu odstát. Poté vypracujeme těsto o válečku cca 10 cm na výšku a vaříme na páře asi 15 minut. Dokud jsou knedlíky ještě horké, nití nakrájíme na cca 2 cm plátky.
Zveřejněno 6. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
Moje poznámka
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 9 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 19 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 9 minutami
Jogurtová bábovka II
káťa před 32 minutami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 33 minutami
Buchta Fešák
káťa před 35 minutami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 37 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 38 minutami
Míša řezy
kaja.tremlova před 59 minutami
Housky na hamburger
panilek před 1 hodinou
Rebarborový koláč
mika277 před 1 hodinou
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 1 hodinou
Tématické fráze:
rychle pečená kachna,
na jakou teplotu péct kachnu,
knedlíky ke kachně,
kachna se zelím a knedlíkem,
pečená kachna rychle,
kachna recept,
kachni prsa s kedlubnovym zelim,
lina kachna,
pečená kachna s bramborovým knedlík,
kachna.s.husou.zeli.bramborovy knedlík,
pečená husa s kedlubnovym zelim,
kachna- dlouhodobé pečení,
pečená kachna ha,
recepty knedliky se zelim,
bramborové knedlíky se zelím,
kachna pečena recepty,
pečená kachna,
kyselé zelí s kedlubnovým recepty,
jak rychle zmekne kachna,
kachna recepty
Suroviny:
kachna,
máslo,
cibule,
kmín celý,
vývar drůbeží,
cibule,
kedlubna,
sůl,
kmín celý,
ocet vinný,
sádlo,
škrob kukuřičný,
knedlík bramborový
Komentáře (11)
No, když už píšete recepty stylem jako pro Rodinnou školu
...a že aby se "kožuch" nepřichytl ke dnu pekáče a nepotrhal se, tak kdysi se maso podkládalo špejlemi