Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Objevte kouzlo tradiční zelňačky připravené z uzeného vývaru a šťavnatého masa! Tato polévka je dokonalou kombinací kysaného zelí, jemného uzeného masa a bohaté chuti, která vás zahřeje i zasytí.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 815 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,03 g |
Tuky | 37,09 g |
Vláknina | 13,16 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 56,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit se solí zvlášť do hrnce.
Krok 2: Vývar přivedeme k varu a přidáme zelí i s nálevem. Společně uvaříme s kmínem a solí (s tou opatrně, vývar už bývá dost slaný).
Krok 3: Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Zasypeme moukou, po chvíli paprikou a krátce orestujeme. Jíšku přidáme k zelí a povaříme.
Krok 4: Před koncem vsypeme uvařené brambory, nakrájené maso a přilijeme sladkou smetanu.
Krok 5: Společně necháme jen chviličku povařit, aby se smetana nesrazila. Dochutíme, případně dosladíme, pokud je zelí moc kyselé.
Krok 6: Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 12. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0Qx
Moje poznámka
Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0Qx
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 8 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 6 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 6 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 7 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 7 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 8 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 9 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 11 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 11 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 14 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
zelnacka s uzenym masem,
zelnačka z uzených žeber,
zelnačka z uzených žeber,
polévka zelňačka s uzeným masem,
zelňačka s uzených žeber,
zelňačka z kyselého zelí s uzeným masem,
vývar z uzených žeber,
zelnačka polévka s uzeným,
recept na zelňačku s uzeným masem,
zelnacka s uzenym,
vývar z uzeného,
uzena zelňačka,
zelňačka recept,
zelnačka z uzenych uzených žeber,
zelňačka z uzeným masem,
uzený vývar,
zelňačka z kyselého zelí a žeber,
zelňačka z kyselého zelí a uzeným masem,
zelnacka z zeber,
zelná polévka z kolene
Suroviny:
vývar masový,
maso uzené,
zelí kysané,
brambory,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
smetana na vaření,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
smetana kysaná
Komentáře (19)
Sráží se vám smetana? Nu...neumíte vařit.
Jestli smetanu ohřejete a pak vlijete do něčeho horkého, tak se nesrazí...
https://www.toprecepty.cz/recept/14931-uzena-zelna...
smím se zeptat, to jste vařila obě?
I u nás je tato zelňačka v oblibě