Uzený vývar s knedlíčky z uzeného jazyka

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Polévky 9 názorů

Suroviny

20 dkg uvařeného uzeného hovězího jazyka
1 vejce
brambory
petrželová nať i kořenem
libeček
strouhanka
vývar s uzeného jazyka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do 2 litrů silného vývaru z uzeného jazyku nakrájíme na drobné kostky 2 menší brambory, jeden malý kořen petržele a necháme provařit tak, aby se brambory uvařili do měkka.

  2. 20 dkg sloupnutého uvařeného hovězího jazyku nasekáme na drobno a rozmačkáme společně s jedním celým syrovým vejcem a posekaným libečkem, petrželovou natí. Když je hmota pěkně rozmíchaná, tak přidáváme strouhanku tak dlouho, dokud nejdou dělat knedlíčky.

  3. Knedlíčky následně vhodíme do vařící polévky a vaříme, dokud nevyplavou – netrvá to dlouho, jelikož jsou velmi jemné a lehké. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí, pepřem, libečkem.

Poznámka

Pokud se ptáte, kde je zbytek uvařeného jazyku, tak ten "padl za vlast" s křenem a čerstvým chlebem. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Uzený vývar s knedlíčky z uzeného jazyka

Tématické fráze: uzený vývar polévka z uzeného jazyka uzený vývar recept polévka z uzeného jazyku jak dlouho vařit uzený jazyk uzene jazyky jak dlouho se vaří hovězí uzený jazyk uzený hovězí jazyk nejlepší uzený hovězí jazyk jak dlouho se vaří uzený jazyk jak se vaří uzený vývar knedlíčky z uzeného masa silný uzený vývar polévka uzený vývar uzený jazyk recepty uzený vývar uzený jazyk polévka uzený vávar jak dlouho varit uzeny hovezi jazyk hovězí jazyk vývar

Zapomněl/a jsem heslo