Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové pralinky s náplní Praline

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Devoraposa

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 217 kJ /
5 788 kcal
Bílkoviny89,92 g
Tuky366,70 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 722 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy513,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravte náplň, aby stihla lehce vystydnout a mohli jste s ní rovnou plnit připravené korpusy. Smetanu dejte do hrnce a přiveďte ji k varu. Jakmile začne bublat, odstavte ji a přisypejte všechnu čokoládu určenou na náplň. Začněte míchat a míchejte až do rozpuštění. Jakmile je směs hladká, přidejte ještě pastu praline a dejte stranou. Krok 2: Čokoládu určenou na vylití forem rozpusťte na 45°C. Je důležité čokoládu rozpouštět opatrně a postupně, aby v některých místech nestoupla teplota příliš vysoko. Lze použít vodní lázeň, ale pak by voda pod mísou s čokoládou neměla přímo vařit a směs je dobré stále míchat, aby se rozprostíralo teplo. Já nejraději používám vodní lázeň sous vide, protože pak teplotu lázně nastavím na 47°C a mohu jen v klidu počkat, až se všechna čokoláda rozpustí a dosáhne 45°C. Třetí metoda je za použití mikrovlnné trouby, ale i zde musíte být opatrní a vždy zahřívat čokoládu jen pár vteřin, vyjmout z trouby, zamíchat a opět ohřát, dokud nedosáhne 45°C. Můžete se podívat na video připravené od belgických Chocolote World, kde je zachycený celý postup přípravy pralinek. Jakmile se tedy tak stane a vaše čokoláda má teplotu 45°C, přidejte kakaové máslo a míchejte, dokud teplota opět neklesne na 31-32°C. Krok 3: Nyní máte čokoládu vytemperovanou a můžete formu na pralinky vyplnit až po okraj. Několikrát s formou bouchněte o pracovní plochu, abyste vyhnali bublinky, které by narušily hladký povrch bonbónů. Čokoládu důkladně vylijte opět do mísy, tak, aby budoucí pralinka měla jen tenkou stěnu a pomocí karty nebo cukrářské palety setřete zbytek z povrchu formy a odložte na pár minut formu do lednice. Zbylou čokoládu zatím dejte stranou, budete jí potřebovat na finální uzavření. Já si pomáhám opět lázní Sous Vide, kterou mám nastavenou na 34°C a tak si udržuji čokoládu připravenou na práci. Krok 4: Teď můžete každý bonbón naplnit připraveným krémem, je to vlastně ganache s ořechovou pastou. Plní se velmi dobře pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou, jednorázového a nebo pomocí plničky, což je už otázka větší invstice. Plňte tak, aby Vám zbyl nahoře 3-4 mm prostor pro uzavření čokoládou, ale nejprve odložte formu do lednice, aby se krém trochu vychladil, to vám pomůže při uzavírání, aby zbytečně nevytékal. Krok 5: Uzavírání bonbónů se mi vždy zdá trochu prekérní, protože forma je chladná a tak vám čokoláda při práci rychle tuhne, tedy musíte postupovat svižně. Formu zaplňte čokoládou, párkrát bouchněte, aby se pěkně zaplnil každý bonbón a následně setřete všechen přebytek kartou nebo paletou zpět do mísy. Formu opět přesuňte do lednice a až bude vychlazená, nastane ten nejvíce uspokojivý pocit, kdy budete moci pralinky vyklepnout. (Uvidíte, to je opravdu zážitek a nikdy se Vám neomrzí.)

Zveřejněno 17. 7. 2016

Poznámka autorky Devoraposa

Pralinky jsou dobré pro ty, kteří milují čokoládu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové pralinky s náplní Praline

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wkP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové pralinky s náplní Praline

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wkP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pralinky dělám každý rok na Vánoce. Různé náplně, vždy nejméně 8 druhů. Dovoluji si přidat fotky, je škoda, že zde žádná není. Pralinky jsou opravdu sváteční čokoládová lahůdka!

Tématické fráze:
krémová náplň do čokoládových bonbonů - recepty, nápln do čokoládových bonbonu recepty, korpus praliné, čokoládové pralinky video recept, recept na nápln do čokoládových pralinky, náplň do pralinky recepty, postup na pralinky, pralinky s ganache, čokoládové bonbony s ganache recept, recept čoko pralinky, napln praline, jak rozputit cokoladu alunga, ganache pralinky recept, pasta praline

Suroviny:
čokoláda, máslo, smetana sladká 33%, čokoláda, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu