Velikonoční čokoládové pralinky
Čokoládové pralinky plněné výbornou arašídovo-čokoládovou náplní krásně vyniknou mezi velikonočním pohoštěním. Nebo je můžeme věnovat jako jedlý dárek. Příprava není složitá, ale je nutné dodržet teplotu tak, abychom čokoládu temperovali.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 4 660 kJ / 1 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,55 g |
Tuky | 70,70 g |
Vláknina | 5,73 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 99,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství surovin se bude lišit podle velikosti formy. Z tohoto množství jsem měla 10 ks pralinek střední velikosti. Pokud chcete, aby se pralinky leskly, tak je zapotřebí nejen dobře vytemperovat čokoládu, ale mít formu, která má vevnitř hladký a lesklý povrch. V mém případě to tak není a nikdy jsem v této formě lesku nedocílila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2019 17:14
Nádhera
11. 4. 2019 07:16
Lenunka: Děkuji
10. 4. 2019 21:37
vypadají moc krásně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 6 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 48 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 55 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak temperovat čokoládu: Kvalitní, báječně křupavá čokoláda se v ruce nerozpustí
Co připravit koledníkům na Velikonoce. Pečeme drobné cukroví s jarními motivy, které udělá radost hlavně dětem
Jak temperovat čokoládu, aby měla správné vlastnosti. Dva způsoby podle videonávodu
Další recepty
Tématické fráze: recepty čokoládové pralinky jak vytemperovat čokoládu recept na pralinky
Suroviny: čokoláda mléčná, čokoláda bílá, smetana ke šlehání, med, nesolené arašídy, máslo
Velikonoční čokoládové pralinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mx0E
3 názory