Velikonoční čokoládové pralinky
Čokoládové pralinky plněné výbornou arašídovo-čokoládovou náplní krásně vyniknou mezi velikonočním pohoštěním. Nebo je můžeme věnovat jako jedlý dárek. Příprava není složitá, ale je nutné dodržet teplotu tak, abychom čokoládu temperovali.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 660 kJ / 1 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,55 g |
Tuky | 70,70 g |
Vláknina | 5,73 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 99,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme náplň. Arašídy jemně nastrouháme, nalámanou bílou čokoládu rozpustíme. Smetanu smícháme s medem a přivedeme k varu. Ještě do horké smetany vmícháme rozpuštěnou čokoládu a arašídy. Zvolna a za stálého míchání necháme projít varem, odstavíme, necháme zchladnout. Pak vyšleháme se změklým máslem.
Krok 2: Mléčnou čokoládu rovněž nalámeme nebo nasekáme na menší kousky. Větší polovinu rozehřejeme buď v menším temperovacím elektrickém přístroji, nebo v kastrůlku s dvojitým pláštěm, do kterého se vlévá voda. Nebo v nerezové misce, těsně položené na rendlíku s vodou. Miska by měla být nad hladinou a čokoláda se bude rozehřívat pouze nad parou.
Krok 3: Musíme dávat pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody. Čokoládu rozehřejeme maximálně na 45 °C. Odstavíme a po částech vmícháme zbytek čokolády. Tím čokoládu temperujeme, použijeme ji při teplotě 30 °C.
Krok 4: Silikonovou formu na pralinky s velikonočním motivem vymažeme za pomocí štětce rozpuštěnou čokoládou, dáme do chladu a po ztuhnutí ještě jednou zopakujeme. Opět dáme do chladu, naplníme a opět dáme ztuhnout. Pak pralinky čokoládou na povrchu uzavřeme a dáme na několik hodin do chladu. Pak pralinky z formy vyloupneme.
Zveřejněno 10. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční čokoládové pralinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mx0E
Moje poznámka
Velikonoční čokoládové pralinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mx0E
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 34 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 17 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 56 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty čokoládové pralinky,
jak vytemperovat čokoládu,
recept na pralinky
Suroviny:
čokoláda mléčná,
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání,
med,
nesolené arašídy,
máslo
Komentáře (5)