Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 956 kJ / 1 901 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,85 g |
Tuky | 10,60 g |
Vláknina | 25,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 380,80 g |
Postup přípravy
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísímě těsto, které necháme nakynout - u kváskového to trvá déle, něco kolem 1,5-2 hodin. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, oddělíme z něj čtvrtinu a vyválíme na větší, tenký plát.
Střed plátu potřeme olejem.
Z většího zbytku těsta uděláme bulku, kterou položíme doprostřed naolejovaného místa. Krok 3: Podle fotek kouli těsta zabalíme, překrývající se okraje můžeme máznout vodou, aby se lépe přilepily. Krok 4: Tak, jak leží balíček na stole (spojem nahoru) ho přeneseme na plech s pečící fólií.
Nerez kartou nebo jakoukoliv širší rovnou hranou balíček rozřežeme a všechny cípy obrátíme ven ze středu - jako je vidět na fotce. Krok 5: Necháme vykynout, zastříkneme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě.
Zveřejněno 10. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba - hvězda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1v4G
Moje poznámka
Chleba - hvězda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1v4G
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 39 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 44 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
zdobení chleba,
nejjednodušší chleba,
hvezda postup,
recept na chleba nejjednodušší,
postup při tvarovani cheba,
tvarovani kvaskoveho chleba,
nejjednodušší recept na chleba,
postup zdobení chleba,
nejjednodušší recept na chleba,
nejjednodussi kváskový chleba,
hvězda recept,
chlebove hvězdy,
zdobeni kvaskoveho chleba,
recepty hvězda,
chleba zdobeni,
tvarovani chleba,
zdobení chlebů,
nejjednodušší chléb recept,
nejjednodusi recept na chleba,
zdobení kvaskoveho chleba
Suroviny:
kvásek krmený,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
kmín drcený,
sůl,
olej
Komentáře (15)
Jsou to jakoby dalamánky, pospojované dohromady - každý si uloupne svůj
casino: přidala jsem ještě jednu fotku, kde je lépe vidět lupen, který se nad každým cípem hvězdy při pečení odchlípne...opravdu vhodné pro milovníky kůrek
Z chlebíků mám nejraději kůůůrčičky a že tento jich má požehnaně